Смакові товари для МД

Додано: 20 жовтня 2021
Предмет: Економіка, 11 клас
Тест виконано: 118 разів
20 запитань
Запитання 1

Назвіть смакові товари загальної дії ...

варіанти відповідей

алкогольні, слабоалкогольні напої, чай, кава

кухонна сіль, прянощі, харчові кислоти

чай, чайні напої, прянощі

кава, кавові напої, кухонна сіль

Запитання 2

Назвіть вміст кофеїну у чаї (%) ...

варіанти відповідей

5-10

2-4

15-20

30-40

Запитання 3

Гранульований чай виробляють ...

варіанти відповідей

блакитний, чорний

жовтий фіолетовий

чорний, зелений

зелений, фіолетовий

Запитання 4

За якістю смажену каву поділяють на ... сорти

варіанти відповідей

букет, екстра

екстра, вищий

перший, другий

вищий, перший

Запитання 5

Основною речовиною хімічного складу чаю і кави є ...

варіанти відповідей

кофеїн

танін

катехіни

білки

Запитання 6

Де міститься більше кофеїну в ...

варіанти відповідей

каві

чаї

какао-порошку

шоколаді

Запитання 7

Назвіть замінник кави ...

варіанти відповідей

каштани

жолуді

цикорій

ячмінь

Запитання 8

Назвіть квіткові прянощі ...

варіанти відповідей

куркума, кориця

гвоздика, кориця

шафран, перець

гвоздика, шафран

Запитання 9

Розмарин і лавровий лист належать до групи прянощів ...

варіанти відповідей

листові

квіткові

корові

насінневі

Запитання 10

Назвіть харчову кислоту, яка надходить у реалізацію у кристалічному вигляді ...

варіанти відповідей

оцтова

лимонна

виноградна

щавелева

Запитання 11

За способом видобутку кухонну сіль розрізняють ...

варіанти відповідей

йодовану, виварну, самосадну, кам"яну

дрінокристалічнв, йодована, кам"яна

кам"яна, виварна, самосадна, садна

мелена, йодована, виварна

Запитання 12

Старий Таллін - це ...

варіанти відповідей

наливка

настоянка

винло

лікер

Запитання 13

Ризький чорний - це ...

варіанти відповідей

бальзам

лікер

наливка

настоянка

Запитання 14

Кагор - це ...

варіанти відповідей

лікер

десертне вино

столове вино

ігристе вино

Запитання 15

Купажування - це ...

варіанти відповідей

екстракція

додавання цукру

змішування

додавання солі

Запитання 16

За рецептурою і технологією виготовлення розрізняють пиво ...

варіанти відповідей

брют, світле

напівсухе, темне

напівсолодке, брют

світле, темне

Запитання 17

За мінералізацією і призначенням мінеральні води поділяють на ...

варіанти відповідей

столові, лікувально-столові, лікувальні

столові, напівсухі

лікувально-столові, напівсолодкі

лікувальні, брют

Запитання 18

Основною сировиною для виробництва пива є ...

варіанти відповідей

рис, вода, кукурудзяне борошно

ячмінний солод, хміль, воді

пшениця, горох, вода

жито, рисове борошно, хміль

Запитання 19

Сировиною для виробництва коньяків є ...

варіанти відповідей

наливка

настоянка

вино

пиво

Запитання 20

Назвіть ароматизоване вино ...

варіанти відповідей

Кагор

Херес

Мадера

Вермут

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест