Солодкі страви та напої

Додано: 6 лютого
Предмет: Технології, 11 клас
36 запитань
Запитання 1

Назвати температуру подавання холодних солодких страв.

варіанти відповідей

 18–20 °С.

 10–14 °С. 

6–8 °С.

2–4 °С. 

Запитання 2

Назвати температуру подавання гарячих солодких страв.

варіанти відповідей

 30 °С.

35 °С.

45 °С.

55 °С.

Запитання 3

Назвати температуру подавання узварів і фруктів у сиропі

варіанти відповідей

8–10 °С.

12–15 °С.

18–20 °С.

22–25 °С.

Запитання 4

Які солодкі страви належать до драглеподібних?

варіанти відповідей

Самбук абрикосовий.

Бабка яблучна. 

Пудинг.

Яблука по-київськи.

Запитання 5

Який кисіль готують із кукурудзяним крохмалем?

варіанти відповідей

Із ревеню.

 Із яблук із журавлиною.

Молочний

 Із вишень.

Запитання 6

Із якого набору продуктів готують узвар? 

варіанти відповідей

Сухофрукти, цукор, лимонна кислота, вода.

Сухофрукти, цукор, мед, вода. 

Сухофрукти, цукровий сироп.

Сухофрукти, цукор, фруктовий відвар.

Запитання 7

Якою водою замочують желатин для приготування желе?

варіанти відповідей

Гарячою кип’яченою.

Теплою не кип’яченою. 

Холодною кип’яченою.

Холодною не кип’яченою.

Запитання 8

За якої температури збивають муси?

варіанти відповідей

18–22 °С.

 30–35 °С.

22–25 °С.

35–40 °С.

Запитання 9

Суміш для мусу збивають у збивальній машині до утворення пінистої маси і збільшення її об’єму у ... .

варіанти відповідей

1,5 разу;

двічі-тричі;

3–5 разів;

3,5 разу.

Запитання 10

Що слід зробити, щоб очищені та нарізані яблука не потемніли?

варіанти відповідей

Збризнути розчином солі.

Накрити тканинною серветкою до приготування десерту.

Збризнути оцтом.

 Збризнути розчином цукру.

Запитання 11

Як довго варять кисіль на картопляному крохмалі?

варіанти відповідей

10–12 хвилин.

 8–10 хвилин.

2–5 хвилин.

1–2 хвилини.

Запитання 12

Як довго варять кисіль на кукурудзяному крохмалі?

варіанти відповідей

1–2 хвилини.

10–15 хвилин.

5–8 хвилин.

 2–5 хвилин.

Запитання 13

Які киселі розливають у змочені водою і посипані цукром форми?

варіанти відповідей

Рідкі

Напіврідкі

Середньої густини.

Густі.

Запитання 14

Назвати температуру подавання киселів.

варіанти відповідей

2–4 °С.

5–8 °С.

8–10 °С.

12–14 °С.

Запитання 15

Які киселі мають консистенцію густої сметани?

варіанти відповідей

Рідкі

Напіврідкі

Середньої густини

Густі

Запитання 16

Назвати температуру, за якої застигає желе.

варіанти відповідей

2–8 °С

0–1 °С.

10–12 °С.

Усі відповіді є правильними.

Запитання 17

Строк зберігання желе на холоді не перевищує ... годин.

варіанти відповідей

2

12

6

8

Запитання 18

Як подають мус?

варіанти відповідей

У вазочках, поливши сметаною

У креманках, поливши соусом молочним

У креманках, поливши сиропом або соком

У пиріжкових тарілках, поливши соусом голландським.

Запитання 19

Із якого набору продуктів готують самбук?

варіанти відповідей

Яблука, цукор, крупа манна, кислота лимонна, вода.

Яблука, крупа кукурудзяна, цукор, кислота лимонна, вода.

Яблука, крупа манна, цукор, молоко, яйця.

Яблука, цукор, желатин, яйця (білок), вода.

Запитання 20

Якої жирності вершки використовують для приготування крему?

варіанти відповідей

10%-кові.

20%-кові.

15%-кові

35%-кові.

Запитання 21

Назвати крем, який готують за такою технологією: на молоці варять рідку манну кашу із додаванням частини цукру та ваніліну. Какао-порошок розтирають із рештою цукру, змішують із готовою манною кашею, добре перемішують, додають частину збитих вершків. Масу розливають у форми та охолоджують. Подають зі збитими вершками.

варіанти відповідей

Банановий

Київський

Ванільний

Вершковий

Запитання 22

Холодні солодкі страви зберігають протягом однієї доби за температури ... .

варіанти відповідей

від 0 до 14 °С;

від 0 до 16 °С;

від 0 до 18 °С;

від 0 до 1 °С.

Запитання 23

Гарячі напої подають за температури не нижче за ... .

варіанти відповідей

45 °С;

55 °С;

75 °С;

85 °С.

Запитання 24

За якої температури подають холодні напої?

варіанти відповідей

5–7 °С.

7–14 °С.

10–16 °С.

18–20 °С.

Запитання 25

Якою водою краще заварювати чай?

варіанти відповідей

Попередньо прокип’яченою та охолодженою

Холодною водопровідною не відстояною водою.

Відстояною впродовж не менше ніж одна доба.

Відстояною впродовж не менше ніж дві доби. 

Запитання 26

Який термін реалізації завареного чаю?

варіанти відповідей

 5 годин

4 години.

2,5 години.

1 година. 

Запитання 27

За якої температури подають чай у холодному вигляді?

варіанти відповідей

6–7 °С.

4–5° С.

12–14 °С. 

 8–10 °С.

Запитання 28

Яку каву готують із такого набору продуктів: кава натуральна або кава із цикорієм, вода, цукор, молоко пряжене, молоко для плівок? 

варіанти відповідей

По-віденськи

По-варшавськи.

По-східному.

По-італійськи.

Запитання 29

Назвати каву, яку готують за такою технологією: у турочку кладуть каву натуральну, подрібнений шоколад, чверть норми цукрової пудри, заливають водою і заварюють каву. Подають у чашечках для кави, згори обережно вливають збиті із цукровою пудрою жовтки.

варіанти відповідей

 По-італійськи.

«Сюрприз»

По-яванськи.

По-ірландськи. 

Запитання 30

Яку каву готують з такого набору продуктів: кава натуральна, вода, молоко, морозиво, сіль, цукор, какао-порошок?

варіанти відповідей

По-бразильськи

По-яванськи

 По-італійськи

По-турецьки

Запитання 31

До якого чаю подають родзинки, урюк, кишмиш та інші східні солодощі?

варіанти відповідей

Чорний байховий.

Фруктовий.

Чай із липи

Зелений.

Запитання 32

У якому посуді подають каву глясе?

варіанти відповідей

Піала.

Склянка конічна

Чайна чашка

Кавова чашка.

Запитання 33

У якому посуді подають гарячий шоколад? 

варіанти відповідей

Чайна чашка із блюдцем.

Кавова чашка із блюдцем.

Конічна склянка

Бокал.

Запитання 34

До якої температури охолоджують чорну каву для приготування кави з морозивом (глясе)?

варіанти відповідей

5–7 °С.

8–10 °С.

12–14 °С.

14–16 °С.

Запитання 35

Холодний чай подають із ... .

варіанти відповідей

часточками лимону чи апельсину і харчовим льодом;

тістечками або тортом;

варенням; 

тостами

Запитання 36

Якщо перед варінням мелену каву підсмажити і додати до неї кілька кристаликів кухонної солі, аромат кави ... .

варіанти відповідей

не зміниться

погіршиться

покращиться і посилиться

Усі відповіді є правильними

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест