Споживні властивості продовольчих товарів

Додано: 19 вересня 2020
Предмет: Економіка, 11 клас
Тест виконано: 150 разів
12 запитань
Запитання 1

Назвіть види води у харчових продуктах ...

варіанти відповідей

вільна, зв'язана

прозора, вільна

без запаху, зв'язана

прозора, без запаху

Запитання 2

Речовини, які володіють антимікробною дією - це...

варіанти відповідей

алколоїди

фітонциди

вуглеводи

білки

Запитання 3

Назвіть добову потребу води (л) ...

варіанти відповідей

3-3,5

1,5-2

2,5-3

1-2

Запитання 4

Назвіть речовини, які мають терпкий смак плодам і овочам

варіанти відповідей

вугдеводи

білки

вітаміни

дубильні

Запитання 5

Соланін - це один з идів ...

варіанти відповідей

глікозидів

ферментів

вітамінів

жирів

Запитання 6

Солодовий цукор - це ...

варіанти відповідей

глюкоза

мальтоза

крохмаль

глікоген

Запитання 7

Молочний цукор - це ...

варіанти відповідей

мальтоза

фруктоза

лактоза

глюкоза

Запитання 8

При окисленні 1 г білка виділяється ... (ккал)

варіанти відповідей

3, 75

9,3

2,65

4,1

Запитання 9

Ліпіди - це ...

варіанти відповідей

жири

вуглеводи

вітаміни

барвні речовини

Запитання 10

Речовини, які прискорюють біохімічні реакції в організмі людини - це ...

варіанти відповідей

глікозиди

ферменти

вуглеводи

жири

Запитання 11

Калій належить до групи мінеральних речовин ...

варіанти відповідей

ультрамікроелементи

мікроелементів

макроелементів

жирних кислот

Запитання 12

Кількість енергії, яка утворюється при окисленні 1 г жиру (ккал) ...

варіанти відповідей

4,1

3,75

2,5

9,3

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест