Технологія приготування страв та гарніри з овочів, грибів

Додано: 4 січня
Предмет: Технології, 11 клас
9 запитань
Запитання 1

Картопля, нарізана великими

кубиками має розміри:


варіанти відповідей

2,0-2,5 см

1,0-1,5 см

2,5-3,0 см

Запитання 2

Страву "Картопля фрі" солять:


варіанти відповідей

на початку смаження

в кінці смаження

після смаження

Запитання 3

Картоплю для картопляного пюре

протирають:

варіанти відповідей

гарячою

теплою

в холодному вигляді

Запитання 4

Які з перерахованих овочів варять без

солі?


варіанти відповідей

спаржу, артишоки, гарбузи

буряки, моркву, зелений горошок

картоплю, капусту білоголову, кукурудзу

Запитання 5

Вкажіть розміри моркви, нарізаної

брусочками:


варіанти відповідей

товщина 0,5 см; довжина 3,5-4,0 см

товщина 0,7 см; довжина 3-4 см

товщина 1,0 см; довжина 4-5 см

Запитання 6

Для припускання нарізані овочі

викладають шаром:


варіанти відповідей

10 см

5 см

8 см

Запитання 7

Які овочі перед смаженням панірують у

борошні?


варіанти відповідей

кабачки, цибулю ріпчасту

картоплю, моркву

буряк, стручки квасолі

Запитання 8

При смаженні у фритюрі беруть жиру:


варіанти відповідей

у 5 разів більше ніж овочів

у 7 разів бальше ніж овочів

у 4 рази більше ніж овочів

Запитання 9

Для смаження у фритюрі жир

нагрівають до:


варіанти відповідей

140-150°C

170-180°C

200-250°C

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест