Страви з птиці, дичини, кроля

Додано: 25 квітня 2021
Предмет:
Тест виконано: 407 разів
10 запитань
Запитання 1

Чому м'ясо птиці легко засвоюється?

варіанти відповідей

тому що жир у процесі теплової обробки розтоплюється і просочує м’язову тканину

  

тому що переважають повноцінні білки і м’язове волокно дрібнозернисте, менше сполучної тканини, шкіра тонка

тому що м'ясо містить білки, жири, вітаміни

Запитання 2

Як використовують у кулінарії м'ясо старої птиці

варіанти відповідей

готують відварні і запечені страви

готують відварні і фаршировані страви

 готують січені і тушковані страви

Запитання 3

Для приготування кнельної маси на 1 кг птиці беруть

варіанти відповідей

100 г хліба, 150 г молока, 200 г вершків, 3 г яєчних білків     

 75 г хліба, 350 г молока,3 г яєчних білків

100 г прісно-здобного тіста, 350 г вершків

100 г рисової каші, 100 г молока, 200 г вершків

Запитання 4

Який вид панірування використовується для котлет по-київськи?

варіанти відповідей

льєзон, біла паніровка, льєзон, червона паніровка 

 льєзон, біла паніровка, льєзон біла паніровка

льєзон, борошно, льєзон, біла паніровка

 льєзон, борошно, льєзон, червона паніровка

Запитання 5

Цілою фарширують

варіанти відповідей

качок, гусей

  індичок, курчат-бройлерів

рябчиків, куріпок

Запитання 6

З якої птиці отримують міцні і ароматні бульйони

варіанти відповідей

з дорослих угодованих курей і індичок

 з молодої птиці

з дорослих гусей і качок

Запитання 7

Мета заправки птиці перед тепловою обробкою

варіанти відповідей

забезпечення рівномірного прогрівання і полегшення порціонування

 забезпечення естетичного вигляду готовій птиці під час реалізації її цілою

 економія енерговитрат

полегшення брезирування птиці під час смаження

Запитання 8

З великого зачищеного філе вирізають кісточку, філе розкривають, відбивають, підрізають сухожилки. На середину кладуть начинку, закривають малим філе, кладуть кісточку, загортають краї великого філе надають грушовидної форми, паніруюють

варіанти відповідей

котлета по-київському

котлета фарширована

шніцель столичний

котлета Пожарська

Запитання 9

Із філе курки, індички, фазанів, тетерів, куріпок готують напівфабрикати 

варіанти відповідей

котлети натуральні, паніровані, птиця по-столичному.

 птиця смажена в фритюрі, воловани з куркою

курчата табака, чахохбілі 

Запитання 10

Які види філе використовують для приготування н/ф котлети натуральні?

варіанти відповідей

зачищені з кісткою великі і мале філе

зачищені відбивні великого філе з кісткою і мале відбите філе

 зачищені відбите велике філе з кісткою і мале філе

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест