Страви з яєць, яєчних продуктів та сиру свіжого

Додано: 2 лютого 2021
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 370 разів
32 запитання
Запитання 1

Які вимоги до якості яєчні? 

варіанти відповідей

Яєчня зберегла форму і має напіврідкий жовток. Краї яєчні не підсушені, немає білих плям на жовтку

Яєчня зберегла форму і має рідкий жовток. Краї яєчні не підсушені.

Яєчня зберегла форму і має щільний жовток. Краї яєчні не підсушені.

Яєчня зберегла форму і має щільний жовток. Краї яєчні підсушені

Запитання 2

Яйця не круто варять у киплячій ... з моменту закипання води

варіанти відповідей

підсоленій воді протягом 1–2 хвилин

підсоленій воді протягом 4–4,5 хвилини

підсоленій воді протягом 3–3,5 хвилини

підкисленій воді протягом 4–4,5 хвилини

Запитання 3

Яйця, зварені не круто, подають ... .

варіанти відповідей

у пашотницях гострим кінцем донизу гарячими;

на закусочних тарілках холодними;

на пиріжкових тарілках;

на закусочних тарілках очищеними.

Запитання 4

Яке зварене яйце містить напіврідкий білок і рідкий жовток?

варіанти відповідей

Зварене круто

Зварене не круто.

Зварене «у мішечок»

Усі відповіді є правильними.

Запитання 5

Як подають яйця із шинкою на грінках?

варіанти відповідей

Яйця, зварені круто, кладуть на підсмажені грінки із хліба пшеничного. Окремо в соуснику подають соус польський.

На підсмажені грінки із хліба пшеничного кладуть шматочок обсмаженої шинки, згори – яйця, зварені «у мішечок» без шкаралупи. Соуси червоний з естрагоном або томатний подають окремо.

Яйця, зварені круто, подають на пиріжковій тарілці з паперовою серветкою.

Яйця, зварені «у мішечок», кладуть на пашотницю, яку ставлять на підставну тарілку.

Запитання 6

Яйця «у мішечок» варять у киплячій ... із моменту закипання води

варіанти відповідей

підсоленій воді протягом 4–4,5 хвилини;

підкисленій воді протягом 4–5 хвилин;

підсоленій воді протягом 2–3 хвилин;

підкисленій воді протягом 5–6 хвилин.

Запитання 7

Який склад суміші для омлету?

варіанти відповідей

Яйця, сіль, цукор, перець, вода і крохмаль.

Яйця, сіль, молоко або вершки.

Яйця, сіль, вода і борошно.

Яйця, цукор, сметана і борошно.

Запитання 8

Як називають омлет, приготований із додаванням овочів, свіжої зелені та молочних або м’ясних продуктів?

варіанти відповідей

Натуральний

 Мішаний із гарніром.

Фарширований

Усі відповіді є правильними.

Запитання 9

Як подають яєчню натуральну?

варіанти відповідей

На закусочній тарілці.

Гарячою, 2–3 яйця на порцію, на порційних пательнях, що їх ставлять на закусочні тарілки. 

У пашотницях, що їх ставлять на пиріжкові тарілки. 

Усі відповіді є правильними.

Запитання 10

Назвати склад сировини для пряжені.

варіанти відповідей

Яйця, молоко, картопля і маргарин столовий або масло вершкове.

Яйця або меланж, молоко чи вода, сухарі та масло вершкове.

Яйця, молоко, борошно пшеничне, сметана і маргарин столовий.

Яйця, вода, сир, томати і сіль. 

Запитання 11

Круті яйця варять у киплячій ... із моменту закипання

варіанти відповідей

підсоленій воді протягом 10–12 хвилин;

підсоленій воді протягом 8–10 хвилин;

підсоленій воді протягом 5–6 хвилин; 

підкисленій воді протягом 10–12 хвилин. 

Запитання 12

Який строк зберігання страв із яєць?

варіанти відповідей

Протягом 1–2 годин

Протягом 2–3 годин

Протягом 3–4 годин.

Ці страви не підлягають зберіганню; їх готують на замовлення і подають негайно

Запитання 13

Сир якої жирності використовують для приготування сирників, пудингів і запіканок?

варіанти відповідей

Нежирний.

Напівжирний

Жирний

Усі відповіді є правильними

Запитання 14

Назвати страви із сиру запечені.

варіанти відповідей

Пудинг із сиру.

Сирники по-київськи.

Пончики сирні.

Зрази із сиру з гарбузом і чорносливом

Запитання 15

Яку страву можна приготувати із такого набору продуктів: сир, крупа манна, цукор, яйця, родзинки, ванілін, масло вершкове, сметана або варення та сухарі?

варіанти відповідей

Вареники ліниві

Запіканка

Сирники.

Пудинг

Запитання 16

Підібрати соус до страви «Яйця з шинкою на грінках».

варіанти відповідей

Польський

Молочний

Сметанний із хріном

Червоний з естрагоном

Запитання 17

Назвати страви із сиру, смажені у фритюрі

варіанти відповідей

Сирники по-київськи

Сирники із сиру та картоплі.

Пудинг із сиру

Усі відповіді є правильними.

Запитання 18

У яких варених яйцях білок має консистенцію ніжних драглів, а жовток напіврідкий?

варіанти відповідей

Не круто

Круто

«У мішечок»

Усі відповіді є правильними

Запитання 19

Сир якої жирності використовують для приготування сирників?

варіанти відповідей

Нежирний.

 Напівжирний

Жирний

 Усі відповіді є правильними

Запитання 20

Скільки часу зберігають вареники, сирники на марміті? 

варіанти відповідей

30 хвилин

15 хвилин

1 годину

1,5 години

Запитання 21

Як потрібно солити яєчню натуральну?

варіанти відповідей

Лише білок

Лише жовток

Білок і жовток

Усі відповіді є правильними

Запитання 22

Із яким соусом подають яйця із шинкою на грінках?

варіанти відповідей

Білий основний

Грибний

 Ткемалі

Червоний з естрагоном

Запитання 23

Який правильний варіант приготування омлетної маси?

варіанти відповідей

Підготовлені яйця випускають по одному в посуд, потім перекладають в інший посуд, що не окислюється. Додають охолоджене молоко, сіль і збивають. До підготовленої маси можна додати трохи розтопленого масла.

Спочатку нержавіючим вінчиком збивають яйця до утворення піни, потім додають охолоджене молоко і, продовжуючи збивати, сіль. До підготовленої маси можна додати трохи розтопленого масла.

Білки яєць відокремлюють від жовтків. Жовтки збивають із сіллю, потім вливають охолоджене молоко, додають збиті у круту піну білки.

Яйця збивають і додають сіль, охолоджене молоко

і продовжують збивати, наприкінці додають борошно

Запитання 24

Із якого набору продуктів готують драчену (пряженю)?

варіанти відповідей

Омлетна суміш, сир, масло вершкове або маргарин столовий.

Яйця, молоко, картопля, масло вершкове або маргарин

столовий.

Яйця, молоко, борошно пшеничне, сметана, маргарин столовий.

Яйця, сметана, борошно, сода

Запитання 25

Для запікання під молочним соусом використовують яйця, зварені ... .

варіанти відповідей

не круто;

круто

пашот

круто і подрібнені.

Запитання 26

Який сир використовують для приготування сирників?

варіанти відповідей

Жирний.

Напівжирний.

Знежирений.

Усі відповіді є правильними.

Запитання 27

Як підготувати для сирників сир, що містить багато вологи?

варіанти відповідей

Загорнути у тканину і відчавити під гнітом. 

Змішати з борошном і манною крупою.

Змішати з крохмалем картопляним.

Змішати з картоплею відвареною. 

Запитання 28

Із якого набору продуктів готують пудинг із сиру?

варіанти відповідей

Сир, крупа манна, цукор, яйця, родзинки, маргарин столовий або масло вершкове, ванілін, сухарі, сметана.

Сир, крупа манна чи борошно пшеничне, цукор, яйця, родзинки, маргарин або масло вершкове, сухарі, сметана.

Сир, яйця, борошно, сметана, маргарин, сухарі. 

Сир, борошно, сметана, сухарі.

Запитання 29

Із якого набору продуктів готують сирники по-київськи?

варіанти відповідей

Сир, квасоля, яйця, цукор, борошно, масло вершкове або сметана, або соус сметанний чи молочний.

Сир, борошно, яйця, цукор, ванілін, варення, родзинки, хліб пшеничний, кулінарний жир, цукрова пудра, сметана.

Сир, картопля, яйця, цукор, борошно пшеничне, сметана, олія

Сир, морква, манна крупа, яйця, цукор, борошно пшеничне, олія.

Запитання 30

У фритюрі смажать сирники ... .

варіанти відповідей

із сиру і картоплі;

із квасолею

по-київськи

із морквою

Запитання 31

Чим відрізняються пудинги сирні від запіканок?

варіанти відповідей

Жирністю сиру

До складу запіканок додають горіхи, фрукти. 

До складу пудингів додають збиті білки яєць, більшу кількість жиру, цукру, яєць, горіхів, цукатів, родзинок.

До складу запіканок додають розпушувач

Запитання 32

Сирники зберігають ... до подавання.

варіанти відповідей

у теплому місці протягом 25 хвилин;

у теплому місці протягом 15 хвилин; 

на марміті протягом 30 хвилин; 

на марміті у закритому посуді протягом 1 години

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест