Супи

Додано: 6 лютого
Предмет: Технології, 11 клас
Копія з тесту: Супи
26 запитань
Запитання 1

Гарячі супи подають за температури ... .

варіанти відповідей

60 °С;

75 °С;

80 °С; 

65 °С.

Запитання 2

Скільки часу варять бульйон із яловичих кісток? 

варіанти відповідей

1–2 год

2–3 год. 

4–5 год

5–6 год

Запитання 3

Скільки води потрібно взяти для приготування концентрованого бульйону з 3,0 кг м’яса?

варіанти відповідей

5,0 л

 2,75 л

7,0 л

3,75 л

Запитання 4

Скільки риби потрібно взяти для приготування 7,5 л концентрованого бульйону? 

варіанти відповідей

2,5 кг

 3,0 кг

6,0 кг

7,5 кг

Запитання 5

Які кістки краще використати для приготування кісткового бульйону?

варіанти відповідей

Лопатка

Ребра і поперекові хребці.

Хребет.

Усі відповіді є правильними. 

Запитання 6

Борщ український заправляють пасерованим борошном, розведеним водою чи бульйоном, для ... .

варіанти відповідей

збагачення страви вітамінами;

надання страві темно-червоного кольору;

поліпшення смаку і запаху, утримання часточок продуктів у завислому стані та збереження вітаміну С

отримання густішої консистенції.

Запитання 7

Коли заправляють супи пасерованими овочами? 

варіанти відповідей

За 10–15 хвилин до готовності.

За 40 хвилин до готовності

За 5 хвилин до готовності

На початку варіння

Запитання 8

Які продукти обов’язково входять до рецептури борщу?

варіанти відповідей

М’ясо.

Картопля

Капуста

Буряки і томатне пюре

Запитання 9

Який борщ відпускають із сосисками, сметаною, зеленню і ватрушками?

варіанти відповідей

Український

Чернігівський

Селянський

Львівський

Запитання 10

Який борщ перед подаванням заправляють саломшпик, розтертим із часником, подають із м’ясом, сметаною і дрібно нарізаною зеленню, окремо подають пампушки із часником?

варіанти відповідей

Кіровоградський

Львівський

Київський

Український

Запитання 11

Який основний компонент приготування капусняків? 

варіанти відповідей

Буряки

Огірки

Квашена капуста

Борошно пшеничне

Запитання 12

У якому співвідношенні з бульйоном чи відваром розводять спасероване борошно?

варіанти відповідей

1:2

1:3

2:4

2:1

Запитання 13

Яка тривалість варіння замоченої квасолі?

варіанти відповідей

10–15 хв

 20–30 хв

30–35 хв

60–70 хв

Запитання 14

Із пшоном готують капусняк ... .

варіанти відповідей

із грибами

львівський

запорізький

звичайний

Запитання 15

Який продукт є обов’язковою складовою розсольників?

варіанти відповідей

Квашена капуста

Буряки

Картопля

Солоні огірки

Запитання 16

Яку юшку готують із білокачанною капустою і свіжими помідорами?

варіанти відповідей

Юшка з курей

Полтавська з галушками

Столична

Селянська

Запитання 17

Який вихід концентрованого грибного бульйону з 1 кг сушених грибів? 

варіанти відповідей

 1 л

 2 л

3 л

 5 л

Запитання 18

Назвати набір продуктів для приготування борщу селянського

варіанти відповідей

Баранина, буряки, капуста свіжа, картопля, квасоля, яблука, морква, петрушка (корінь), цибуля ріпчаста, сало свиняче топлене, шпик, цукор, томатне пюре, квас буряковий.

Буряки, капуста свіжа, картопля, морква, петрушка (корінь), цибуля ріпчаста, часник, томатне пюре, борошно пшеничне, шпик, кулінарний жир, цукор, оцет 3%-вий, перець солодкий, бульйон.

Яловичина, буряки, капуста свіжа, картопля, морква, петрушка (корінь), цибуля ріпчаста, томатне пюре, сало-шпик, олія, цукор, томати, бульйон.

Свинина (грудинка), буряки, капуста свіжа, картопля, морква, петрушка (корінь), кабачки, борошно пшеничне, бульйон

Запитання 19

До складу рецептури якого капусняка включають квасолю та часник?

варіанти відповідей

Запорізький

Львівський

Капусняк із грибами

Капусняк звичайний

Запитання 20

До складу якої першої страви входять: м’ясопродукти, нирки яловичі, цибуля ріпчаста, масло вершкове, огірки солоні, каперси, маслини, томатне пюре, лимон?

варіанти відповідей

Розсольник

Суп селянський

Солянка м’ясна збірна

Куліш

Запитання 21

Прозорі бульйони зберігають на марміті протягом ... .

варіанти відповідей

1–1,5 години

5–6 годин

2–3 годин

4–5 годин

Запитання 22

Якими продуктами освітлюють бульйон м’ясний прозорий?

варіанти відповідей

Подрібнена ріпчаста цибуля.

Подрібнена картопля і сало

Морква і білки яєць

Усі відповіді є правильними

Запитання 23

Як називається перша страва з такими органолептичними показниками якості: овочі зберегли форму нарізання; на поверхні – часточки жиру оранжевого, жовтого кольору або безбарвні; смак – гострий завдяки присутності огірків, огіркового розсолу і спецій; запах – властивий продуктам, що входять до складу страви; консистенція овочів – м’яка, страви – середня, негуста; огірки трохи хрумкі?

варіанти відповідей

Борщ

Розсольник

Солянка

Капусняк

Запитання 24

Як називається перша страва з такими органолептичними показниками: продукти нарізані скибочками або кубиками; м’ясні і рибні продукти, цибуля та огірки зберігають форму нарізання; на поверхні – часточки жиру оранжевого кольору? Кружальце лимона без шкірочки. Смак – гострий, з ароматом капарців, пасерованої цибулі, огірків. Колір бульйону – каламутний від томату і сметани. Консистенція м’ясних і рибних продуктів м’яка, огірків – хрумка.

варіанти відповідей

Розсольник

Солянка

Капусняк

Борщ

Запитання 25

Коли кладуть у суп лавровий лист, перець і сіль? 

варіанти відповідей

За 10–15 хвилин до готовності.

За 5–7 хвилин до готовності

За 20–30 хвилин до готовності.

На початку варіння

Запитання 26

Які супи належать до заправних?

варіанти відповідей

Солодкий фруктовий суп

Молочний суп із рисовою крупою

Окрошка овочева

Солянка

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест