1. Які крупи перед тепловою обробкою не промивають?
2.При якій температурі в бобових та крупах білки денатурують?
3. Від чого залежить тривалість варіння круп і бобових?
4. При яких умовах,структура зерен розпушується і продукти досягають готовності?
5. Назвіть температуру і термін зберігання страв з круп і макаронних виробів.
6.Що означає термін "Старіння крохмалю"?
7.Для приготування розсипчастої гречаної каші, яке співвідношення крупи і рідини використовують?
8. Під час приготування котлет манних, вироби не зберігають форму. Чому?
9. Назвіть особливість приготування пудінга із крупи.
10. Привар бобових під час варіння становить:
11.Для приготування страв із макаронних виробів, яким способом їх варять?
12. Термін зберігання страв з макаронних виробів.
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома