Т.4.4. Страви та гарніри з круп, бобових та макаронних виробів

Додано: 23 лютого 2023
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 66 разів
12 запитань
Запитання 1

1. Які крупи перед тепловою обробкою не промивають?

варіанти відповідей

Гречана

Манна

Перлова

Рисова

Запитання 2

2.При якій температурі в бобових та крупах білки денатурують?

варіанти відповідей

50-70*С

90-100*С

30-40*С

110*С

Запитання 3

3. Від чого залежить тривалість варіння круп і бобових?

варіанти відповідей

Від використаного посуду

Від терміну замочування

Від товщини стінок клітин круп і бобових.

Від рідини, в якій варяться крупи

Запитання 4

4. При яких умовах,структура зерен розпушується і продукти досягають готовності?

варіанти відповідей

Під час замочування круп, крохмальні зерна набухають і завдяки чому продукт досягає готовності.

При умові, що у процесі варіння круп, бобових і макаронних виробів частина розчинних вуглеводів, білків, мінеральних речовин і вітамінів (близько 30%) переходить у відвар.

При умові дотримання температури кипіння

Під час варіння протопектин стінок клітин розщеплюється в присутності води з утворенням пектину.

Запитання 5

5. Назвіть температуру і термін зберігання страв з круп і макаронних виробів.

варіанти відповідей

при температурі 60—70°С протягом 6 год.

при температурі 70—180°С протягом 4 год.

при температурі 25—30°С протягом 10 год.

при температурі 90—100°С протягом 5 год.

Запитання 6

6.Що означає термін "Старіння крохмалю"?

варіанти відповідей

Якщо каші зберігають більш як 4 год.,починається старіння крохмалю, який склейстеризувався. При цьому крохмальні драглі (гель) виділяють частину води, і кількість водорозчинних речовин у каші дуже зменшується. Старіння особливо інтенсивно відбувається в перші 24 год., причому чим більш вологість каш, тим швидше відбувається цей процес.

Процес старіння крохмалю починається тоді, коли крохмальні зерна виділяють вологу і вона випаровується під час нагрівання, а крупяне зерно починає усихати.

Якщо каші зберігають більш як 10 год.,починається утворюватись клейстер. При цьому крохмальні зерна виділяють частину води, і кількість водорозчинних речовин у каші дуже зменшується. Старіння особливо інтенсивно відбувається в перші 24 год., причому чим більш вологість страви, тим швидше відбувається цей процес

Старіння крохмалю починається під час тривалого варіння. При цьому крохмальні драглі виділяють частину води, і кількість водорозчинних речовин у каші дуже зменшується. Старіння особливо інтенсивно відбувається в перші 24 год., причому чим більш вологість каш, тим швидше відбувається цей процес

Запитання 7

7.Для приготування розсипчастої гречаної каші, яке співвідношення крупи і рідини використовують?

варіанти відповідей

1 : 2,1-3

1:5- 6

1:0,5-1

1: 10

Запитання 8

8. Під час приготування котлет манних, вироби не зберігають форму. Чому?

варіанти відповідей

Манну кашу охолодили до температури 20-25*С

Кашу переварили

Кашу охолодили до температури 90*С

Кашу не охолоджували.

Запитання 9

9. Назвіть особливість приготування пудінга із крупи.

варіанти відповідей

Білок яйця окремо взбивають і додають наприкінці замішування маси

Жовток яйця окремо взбивають і додають наприкінці замішування маси

Яйця окремо взбивають і додають наприкінці замішування маси

Яйця попередньо перемішують із сухими продуктами

Запитання 10

10. Привар бобових під час варіння становить:

варіанти відповідей

Привар становить 200%.

Привар становить 20 %.

Привар становить 50 %.

Привар становить 110%.

Запитання 11

11.Для приготування страв із макаронних виробів, яким способом їх варять?

варіанти відповідей

Зливним

Незливним

Уваристим

запеченим

Запитання 12

12. Термін зберігання страв з макаронних виробів.

варіанти відповідей

до 10 годин

до 2 годин

до 5 годин

до 12 годин

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест