Технохімічний контроль якості хлібобулочних виробів

Додано: 27 квітня 2020
Предмет: Технології, 10 клас
Тест виконано: 80 разів
10 запитань
Запитання 1

Яка базисна (стандартна) вологість борошна?

варіанти відповідей

14%

14,5%

15%

Запитання 2

Визначення якості продукції за допомогою органів чуття, це метод:

варіанти відповідей

лабораторний

фізико-хімічний

органолептичний

Запитання 3

Що називається клейковиною?

варіанти відповідей

набухлі у воді нерозчинні білки

набухлі у воді розчинні білки

набухлі у воді розчинні та нерозчинні білки

Запитання 4

Здатність клейковини розтягуватися в довжину, це:

варіанти відповідей

еластичність

розтяжність

пластичність

Запитання 5

Здатність клейковини відновлювати первісні розміри після розтягування:

варіанти відповідей

еластичність

розтяжність

пластичність

Запитання 6

Консистенція якісних пресованих дріжджів:

варіанти відповідей

тягуча, не ломаються, мажуться

щільна, не ломаються, не мажуться

щільна, легко ломаються, не мажуться

Запитання 7

Дріжджі виду Сахароміцес церевізія називають:

варіанти відповідей

сахароміцетами

декстринами

лактозою

Запитання 8

Що характеризує поняття "вихід хліба"?

варіанти відповідей

скільки готових виробів одержано із 100 кг борошна

скільки готових виробів за масою одержано із 100 кг борошна та іншої сировини, передбаченої рецептурою на даний вид виробів

скільки виробів отримано із борошна та іншої сировини

Запитання 9

За органолептичними показниками соняшнокова олія:

варіанти відповідей

не прозора, з осадом, із стороннім запахом

прозора, із стороннім запахом, з присмаком гіркоти

прозора, без осаду, смак властивий даному виду олії, без стороннього смаку, запаху і гіркоти

Запитання 10

Кристалічний сипкий продукт без запаху, з солоним смаком, в якому не допускається присутність сторонніх домішок, що не пов'язані з методом добування:

варіанти відповідей

цукор

сіль

сода

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест