СТОЛОВІ ПРИБОРИ

http://nmc-pto.zp.ua/old/data/0024/17_2011.pdf

Додано: 8 грудня 2020
Предмет: Трудове навчання, 11 клас
Тест виконано: 68 разів
10 запитань
Запитання 1

Розмір стандартного столового ножа дорівнює діаметру:

варіанти відповідей

закусочної тарілки

столової мілкої тарілки

 десертної глибокої тарілки

Запитання 2

Рибні прибори (ніж та виделка) використовують у сервіровці при подаванні:

варіанти відповідей

 рибних канапок

 салатів із риби

других гарячих страв із риби

Запитання 3

Прибор для фруктів відрізняється від десертного:

варіанти відповідей

більшим розміром та виделкою з трьома зубцями

меншим розміром та виделкою з двома зубцями

таким же розміром та виделкою з трьома зубцями

Запитання 4

Виделка для розкладання лимонів має: 

варіанти відповідей

 чотири гострі зубці

два гострі зубці

 три гострі зубці

Запитання 5

Ніж-виделка для нарізання і розкладання сиру має:

варіанти відповідей

 пряму форму і зубцями на кінці

серповидну форму і зубцями на кінці

овальну форму і зубцями збоку

Запитання 6

Для перекладання кускового цукру та кондитерських виробів використовуємо: 

варіанти відповідей

лопатку десертну

ложку десертну

щипці спеціальні

Запитання 7

При відсутності спеціальних щипців для подавання других страв, офіціант може користуватися такою парою:

варіанти відповідей

 двома столовими ложками

виделкою столовою та столовою ложкою

розкладальною лопаткою та столовим ножем

Запитання 8

Закусочна виделка при накладанні на закусочну тарілку:

варіанти відповідей

дорівнює розміру тарілки

 трошки більша

 трошки менша

Запитання 9

При подаванні супу в бульйонній чашці разом з супом подається: 

варіанти відповідей

ложка столова

ложка десертна

ложка чайна

Запитання 10

Виделка кокотна використвується для подачі

варіанти відповідей

гарячих закусок (жульєн з птиці, дичини, печериць у сметанному соусі тощо)

рибних гарячих закусок

морозива

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест