технологія приготування напівфабрикатів для тістечок

Додано: 20 жовтня 2023
Предмет: Технології, 11 клас
20 запитань
Запитання 1

Який вид розпушувача використовують під час приготування основного бісквітного тіста?


 

 

  

варіанти відповідей

механічний

 хімічний

біологічний

Запитання 2


Який вид розпушувача використовують під час приготування пісочного тіста?


 

 

варіанти відповідей

 механічний

 хімічний

 біологічний

Запитання 3


Який з перелічених видів тіста не розстоють?


 

 

варіанти відповідей

 пісочне

 листкове

 прісне

  бісквітне

Запитання 4


Скільки часу треба взбивати яйця з цукром під час приготування бісквітного тіста?


  

варіанти відповідей

 2-3 хв

10-15 хв

  до збільшення маси в об'ємі в 2-2,5 рази

Запитання 5


Як правильно розстоюють пісочне тісто перед випіканням?


 

варіанти відповідей

не розстоюють

  витрумують у теплому місці 1,5-2 години

  витримують у холодильнику 30-60 хвилин

Запитання 6


Скільки часу розстоють бісквітне тісто перед випіканням?


 

  

варіанти відповідей

 випікають одразу після замішування

 витримують в теплому місці 1,5-2 години

витримують у холодильнику 30-60 хвилин

Запитання 7


Скільки часу треба вимішувати бісквітне тісто після додавання борошна?


  

 

варіанти відповідей

 поки не перестане прилипати до рук та миски

10-15 хвилин

 15-20 секунд

Запитання 8


У якому співвідношенні до борошна можна додавати крохмаль у бісквітне тісто?


 

варіанти відповідей

 1:2

 1:4

  4:1

  можна повність замінити ним борошно

Запитання 9


З якою метою розстоюють прісне тісто?


 

 

варіанти відповідей

для набухання клейковини у борошні

 для того, щоб тісто підійшло

  не розстоюють

Запитання 10

під час випікання виробів із заварного тіста, вироби не піднялись.Чому?

варіанти відповідей

не дотримувались температурного режиму випічки

Тісто було густим

Тісто було рідким

не додали в тісто, під час приготування, розпушувач

Запитання 11

під час замішування заварного тіста, утворилась не однорідна маса.Чому?

варіанти відповідей

не правильно провели заварку тіста

додали яєчну масу одразу всю

не поставили на розстойку тісто

Запитання 12

під час випікання, бісквіт не збільшився в об'ємі. Чому?

варіанти відповідей

не дотримались температурного режиму випікання

не своєчасно відкрили духовку

не додали розпушувач

Запитання 13

Із перелічених виробів, приготовлених із пісочного тіста, виберіть відсадні вироби

варіанти відповідей

Печиво Ромашка

печиво Шоколадне

печиво Гуцульське

печиво Лимонне

печиво Глаголики

Запитання 14

При якій температурі випікається білково-повітряний напівфабрикат?

варіанти відповідей

180-1900С

100-1100С

120-1500С

220-2300С

Запитання 15

На основі якої сировини готують бісквіт "Дакуаз"

варіанти відповідей

Білки яєць, горіхове борошно, цукор

Білки яєць, горіхове борошно, цукор, розпушувач

яйця, горіхове борошно, цукор

Запитання 16

Для приготування бісквіту "Жануаз", в тісто додають:

варіанти відповідей

дріжджі

хімічний розпушувач

розм'якшене вершкове масло

розтоплене вершкове масло

Запитання 17

в чому особливість приготування бісквіту "Джаконда"

варіанти відповідей

в бісквітну масу додають макову начинку замість частини борошна

в бісквітну масу додають замість частини борошна кокосову стружку

в бісквітну масу додають замість частини борошна горіхове борошно

в бісквітну масу додають замість частини борошна мигдальне борошно

Запитання 18

в який бісквіт, під час приготування додають:марципан, спеції, міцний лікер, лимонну цедру або кокосову стружку

варіанти відповідей

Бісквіт Пан-де-дружин (pain de qenes)

Спонж-кейк

Бісквіт масляний

Запитання 19

До складу приготування бісквіту Спонж-кейк входить сировина:

варіанти відповідей

Яйця, дріжджі, цукор, мед, харчовий барвник

Яйця, сода, цукор, мед, харчовий барвник

Яйця, дріжджі, цукор, глюкозний сироп, харчовий барвник

Запитання 20

для випікання виробів із заварного тіста, деко

варіанти відповідей

збризкують водою

змащують вершковим маслом

покривають пергаментом

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест