Технологія приготування перших страв

Додано: 5 січня
Предмет: Технології, 11 клас
12 запитань
Запитання 1

Перші страви називають вегетаріанськими, які готують з:

варіанти відповідей

продуктів рослинного по­ходження (без м'яса),

з м'ясних продкутів

з молочних продуктів

Запитання 2

Яку консистенцію мають супи-пюре:

варіанти відповідей

рідку

густу

пюреподібну

Запитання 3

Борщ флотський готується з додаванням:

варіанти відповідей

яблук

свинокопченостей

чорносливу

Запитання 4

Чим відрізняється капусняк запорізький від капусняку звичайного:

варіанти відповідей

відсутності картоплі

наявності пшона

наявності м'яса

Запитання 5

Борщ львівський подається з:

варіанти відповідей

пампушками

свинокопченостями

сосисками

Запитання 6

Борщ полтавський подається з:

варіанти відповідей

галушками

пампушками

сосисками

Запитання 7

Заправними називають супи тому що їх:

варіанти відповідей

заправляють розтертим салом-шпик

заправляють пасерованими овочами

заправляють сметаною

Запитання 8

Обов’язковою складовою частиною розсольників є:

варіанти відповідей

квашена капуста

томат

солоні огірки

Запитання 9

Яка форма нарізки капусти для борщу флотського :

варіанти відповідей

соломкою

шашками

квадратиками

Запитання 10

Для того щоб пшоно не мало гіркий присмак його перед приготуванням:

варіанти відповідей

підсмажують

проварюють

обшпарюють окропом

Запитання 11

У борщ київський додають :

варіанти відповідей

свіжі яблука

зварену квасолю

чорнослив

Запитання 12

Солянка домашня готується з додаванням:

варіанти відповідей

маслин

печериць

картоплі

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест