Теплова кулінарна обробка продуктів

Додано: 29 вересня 2022
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 49 разів
9 запитань
Запитання 1

Який позитивний вплив теплової обробки продуктів на якість кулінарної продукції?

варіанти відповідей

Руйнуються деякі смакові, ароматичні і поживні речовини.

Підвищується засвоюваність їжі, вона знешкоджується.

Утворюються речовини, що мають специфічні смак і запах

Змінюються смак та аромат кулінарної продукції.

Запитання 2

Які основні способи теплової обробки продуктів?

варіанти відповідей

Варіння і смаження.

Тушкування

Запікання

Бланшування і пасерування

Запитання 3

Які є комбіновані способи теплової кулінарної обробки продуктів?

варіанти відповідей

Варіння і смаження

Тушкування і запікання

Бланшування

Пасерування

Запитання 4

Короткочасне обсмажування продукту із жиром або без нього за температури не вищій за 120 °С без утворення рум’яної кірочки називається ... .

варіанти відповідей

обсмалювання

смаження у фритюрі

смаження на відкритому вогні

пасерування

Запитання 5

Спосіб теплового обробляння продукту шляхом нагрівання до температури 100 °С у рідкому середовищі або в атмосфері насиченої водяної пари називається ... .

варіанти відповідей

запікання

пасерування

варіння

смаження

Запитання 6

Прийом теплової обробки, під час якої продукти занурюють у рідину на третину її об’єму або готують у власному соку в посуді під закритою кришкою, називається ... .

варіанти відповідей

смаження

пасерування

тушкування

припускання

Запитання 7

Комбінований спосіб теплового обробляння – запікання – означає ... 

варіанти відповідей

варіння попередньо обсмажених продуктів із додаванням спецій, прянощів, приправ;

короткочасне ошпарювання продукту окропом;

короткочасне обсмажування продукту із жиром або без нього; 

теплове обробляння продукту у жаровій шафі для доведення до кулінарної готовності й утворення на поверхні добре підсмаженої кірочки.

Запитання 8

Для визначення готовності відвареного м’яса кухар проколов його кухарською голкою. Витікає рожевий сік. Про що це свідчить?

варіанти відповідей

М’ясо зварилося повністю.

М’ясо ще не зварилося.

М’ясо переварилося

Усі відповіді є правильними

Запитання 9

Спосіб теплового обробляння, коли продукт нагрівають із жиром без додавання води, називають ... .

варіанти відповідей

бланшуванням

варінням

смаженням

запіканням

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест