Теплова кулінарна обробка продуктів

Додано: 20 лютого 2023
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 84 рази
12 запитань
Запитання 1

Який позитивний вплив на якість кулінарної продукції мають основні способи теплової обробки продуктів

варіанти відповідей

Руйнуються деякі смакові, ароматичні і поживні речовини.

Підвищується засвоюваність їжі, вона доходить до кулінарної готовності

Утворюються речовини, що мають специфічні смак і запах

Змінюються смак та аромат кулінарної продукції.

Запитання 2

Які основні способи теплової обробки продуктів?

варіанти відповідей

Варіння і смаження.

Тушкування

Запікання

Бланшування і пасерування

Запитання 3

Які є комбіновані способи теплової кулінарної обробки продуктів?

варіанти відповідей

Варіння і смаження

Тушкування і запікання

Бланшування

Пасерування

Запитання 4

Короткочасне обсмажування продукту із жиром або без нього за температури не вищій за 120 °С без утворення рум’яної кірочки називається ... .

варіанти відповідей

обсмалювання

смаження у фритюрі

смаження на відкритому вогні

пасерування

Запитання 5

Що таке термостатування?

варіанти відповідей

Короткочасне (від 1 до 5 хвилин) ошпарювання продукту окропом чи парою із наступним ополіскуванням холодною водою.

Підтримування заданої температури страв на роздачі або під час надходження до місця споживання.

Припускання продуктів, здебільшого попередньо обсмажених.

Варіння продуктів на парі.

Запитання 6

Спосіб теплового обробляння продукту шляхом нагрівання до температури 100 °С у рідкому середовищі або в атмосфері насиченої водяної пари називається ... .

варіанти відповідей

запікання

пасерування

варіння

смаження

Запитання 7

Прийом теплової обробки, під час якої продукти занурюють у рідину на третину її об’єму або готують у власному соку в посуді під закритою кришкою, називається ... .

варіанти відповідей

смаження

пасерування

тушкування

припускання

Запитання 8

Комбінований спосіб теплового кулінарного обробляння продуктів – тушкування – означає ... .

варіанти відповідей

короткочасне обсмажування без додавання жиру;

варіння у великій кількості рідини;

варіння попередньо обсмажених продуктів із додаванням прянощів та приправ;

теплове обробляння на відкритому вогні.

Запитання 9

Комбінований спосіб теплового обробляння – запікання – означає ... 

варіанти відповідей

варіння попередньо обсмажених продуктів із додаванням спецій, прянощів, приправ;

короткочасне ошпарювання продукту окропом;

короткочасне обсмажування продукту із жиром або без нього; 

теплове обробляння продукту у жаровій шафі для доведення до кулінарної готовності й утворення на поверхні добре підсмаженої кірочки.

Запитання 10

Папільйот – це спосіб теплової обробки … .

варіанти відповідей

за якого використовують решітку-гриль;

що передбачає загортання їжі у папір (фольгу); 

що передбачає приготування їжі після попереднього обсмажування

Усі відповіді є правильними.

Запитання 11

Рекомендоване співвідношення жиру та продукту під час смаження у фритюрі

варіанти відповідей

2:1

6:1

1:1

3,5 :1

Запитання 12

Спосіб теплового обробляння, коли продукт нагрівають із жиром без додавання води, називають ... .

варіанти відповідей

бланшуванням

варінням

смаженням

запіканням

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест