Тести до державного екзамену

Додано: 21 червня 2020
Предмет:
Тест виконано: 54 рази
29 запитань
Запитання 1

Документ первинного зоотехнічного обліку, за яким визначають абсолютний приріст тварин:

варіанти відповідей

акт на оприбуткування приплоду


товарно-транспортна накладна


акт на вибуття тварин


відомість зважування тварин  

Запитання 2

Найважливіші статі екстер’єру корови, які характеризують молочні ознаки:


варіанти відповідей

груди, холки, вим’я


кінцівки, вим’я, черево


молочні вени, молочні колодязі, вим’я  

молочні вени, молочні колодязі, голова і шия


Запитання 3

Середню кількість фуражних корів за місяць визначають за формулою:

варіанти відповідей

загальна кількість кормоднів × кількість днів у місяці


загальна кількість кормоднів + кількість днів у місяці


загальна кількість кормоднів : кількість днів у місяці

загальна кількість кормоднів – кількість днів у місяці


Запитання 4

Надій за місяць на одну дійну корову визначають за формулою:

варіанти відповідей

середньодобовий надій × кількість днів у місяці

середньодобовий надій : кількість днів у місяці


середньодобовий надій – кількість днів у місяці


середньодобовий надій + кількість днів у місяці


Запитання 5

Надій на одну фуражну корову визначають за формулою:

варіанти відповідей

валовий надій по стаду × кількість фуражних корів


валовий надій по стаду : кількість фуражних корів

кількість фуражних корів : валовий надій по стаду 


валовий надій по стаду + кількість фуражних корів


Запитання 6

Тривалість господарського використання дійної корови у племінних господарствах:

варіанти відповідей

8–10 років 

7–8 років


5–6 років


3-4 роки


Запитання 7

Визначення вмісту жиру в молоці від кожної корови проводять:


варіанти відповідей

один раз в місяць 

один раз в тиждень


три рази в місяць


два рази в місяць


Запитання 8

Вкажіть проміри, які необхідно брати у свиней для визначення живої маси:


варіанти відповідей

висота в холці, глибина грудей


довжина тулуба, обхват грудей за лопатками 

ширина грудей, висота в холці


висота в холці, обхват грудей за лопатками


Запитання 9

Спина у свиней має бути:

варіанти відповідей

вузька, провисла, не м’ясиста


провисла, міцна, широка


аркоподібна, вузька, м’ясиста 


міцна, широка, м’ясиста 

Запитання 10

До м’ясного напряму продуктивності належать породи свиней:

варіанти відповідей

українська беконна, велика біла


миргородська, дюрок, велика чорна


українська м’ясна, полтавська м’ясна, червона білопоясна 

українська м’ясна, велика чорна, миргородська


Запитання 11

До універсального напряму продуктивності належать породи свиней:

варіанти відповідей

українська степова біла, велика біла 

полтавська м’ясна, миргородська


ландрас, дюрок, уельська


миргородська, велика біла, дюрок


Запитання 12

До сального напряму продуктивності належать породи свиней:

варіанти відповідей

ландрас, уельська


миргородська, велика чорна, українська степова ряба 

українська степова біла, дюрок


велика біла, уельська, дюрок


Запитання 13

Стадо свиней в товарних господарствах поділяють на групи:

варіанти відповідей

лінійну, породну, відгодівельну


провідну, породну, товарну


племінну, товарну, відгодівельну 

товарну, племінну, породну


Запитання 14

Основну селекційну роботу в свинарстві проводять:


варіанти відповідей

промислові репродуктори


державні племінні заводи 

фермерські господарства


відгодівельні господарства


Запитання 15

Визначення комплексної оцінки свиней за племінними і продуктивними якостями – це:


варіанти відповідей

бонітування

добір


підбір


відбір


Запитання 16

Відстань між лобковими кістками у курей, які інтенсивно несуться, дорівнює:


варіанти відповідей

близько 1–2 пальцям (3 см)


7 см


близько 3–4-м пальцям (5 см) 

8 см


Запитання 17

Для визначення віку в півнів можна користуватися такою ознакою:

варіанти відповідей

довжина шпор 

довжина гребеня 


висота хвоста


довжина кіля


Запитання 18

В умовах виробництва розрізняють такі вікові групи птиці:


варіанти відповідей

молодняк, переярки


молодняк, доросла птиця, переярки 

молодняк 6-и місяців, доросла птиця


молодняк 10-и місяців, доросла птиця, переярки


Запитання 19

Доросла птиця – це: 

варіанти відповідей

молодняк до 6-и місяців


птиця, яка досягла статевої зрілості  

птиця, що перелиняла


переярки


Запитання 20

Молодняк птиці – це: 

варіанти відповідей

птиця, з добового віку до настання статевої зрілості 

самки другого року несучості


птиця, що досягла статевої зрілості


птиця, що перелиняла


Запитання 21

Самки другого року несучості – це:

варіанти відповідей

молодняк 8-и місяців


пареярки

однорічки


доросла птиця


Запитання 22

Вміст газів у повітрі пташників не повинен перевищувати:


варіанти відповідей

аміаку – 10мг/м3, сірководню 3 мг/м3, вуглекислого газу – 0,21%


аміаку – 8мг/м3, сірководню 2 мг/м3, вуглекислого газу – 0,20%


аміаку – 15мг/м3, сірководню 5 мг/м3, вуглекислого газу – 0,25% 

аміаку – 12мг/м3, сірководню 4 мг/м3, вуглекислого газу – 0,22%


Запитання 23

Птиця, у якої найбільш проявляється інстинкт насиджування: 

варіанти відповідей

індички

кури


качки


гуси


Запитання 24

Вихід крові від живої маси для великої рогатої худоби становить не менше:


варіанти відповідей

2%

3%

3.5%

4.5%  

Запитання 25

Під час знекровлення тварин підвішують:

варіанти відповідей

не підвішують


у горизонтальному положенні


у вертикальному положенні 

у вертикальному і горизонтальному положенні

Запитання 26

Під час знекровлення тварин кров збирають за допомогою:

варіанти відповідей

порожнистого ножа 

лійки


відра


колби


Запитання 27

Процес знекровлення худоби триває:

варіанти відповідей

20–25 хв


15–20 хв


1–2 хв


6–7 хв 

Запитання 28

Процес знімання шкури складається:

варіанти відповідей

остаточного знімання жиру


з білування і остаточного знімання шкури 

з білування


з оглушення і остаточного знімання шкури


Запитання 29

Нутрування – це:

варіанти відповідей

забій тварини


розчленування туші худоби


видалення із туші внутрішніх органів 

білування


Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест