Українська література до ЗНО 2020 (висловлювання про автора або про твір)

Додано: 22 березня 2020
Предмет: Українська література, 11 клас
Тест виконано: 10 разів
5 запитань
Запитання 1

Він свідомо протистояв тій сентиментальності і мелодраматизмові, "українській" розгляпаності й солодкавості, культивував стиль строгий і лапідарний, дисципліну вислову; він не потопав у емоціях, а формував їх напругою думки; з цієї напруги і зароджувалася його чітка разюча метафорика... Недарма ж поета називають "імператор залізних строф"

варіанти відповідей

Євген Маланюк

Василь Стус

Юрій Яновський

Микола Хвильовий

Запитання 2

Людина полум'яного темпераменту, творчого шаленства, він згорів дочасно. Упав на півшляху. Полишивши нам золоті розсипи своїх поезій, нев'янучу красу своїх пісень... Вогнистий син України, улюбленець народу, співець життя, молодості, життя, любові - такий він для нас, незабутній (...)

варіанти відповідей

Андрій Малишко

Василь Стус

Володимир Сюсюра

Василь Симоненко

Запитання 3

Гумор, сміх можна вважати за синонім свободи — принаймні внутрішньої свободи людини. Очевидно, (...) володів секретом внутрішньої свободи за всіх ситуацій, свободи від “нечистої сили” і своєї, і чужої.

варіанти відповідей

Остап Вишня

Іван Драч

Михайло Коцюбинський

Максим Рильський

Запитання 4

Це романтичний роман, у якому навіть "вічні", "прокляті" питання постають у дивних "учудненнях".

варіанти відповідей

Місто

Хіба ревуть воли як ясла повні

Тигролови

Майстер корабля

Запитання 5

Феномен (...) — феномен доби. Його доля свідчитиме про наш час не менше за страшні розповіді істориків: поет жив у час, що заправив генія на роль блазня. І поет погодився на цю роль... Він обрізав усякі живі контакти, замінивши їх цілком офіційною інформацією. У цих умовах міг тільки конати, а не рости. Свіжого повітря до нього надходило все менше і менше, аж поки поет у (...) не задушився од нестачі кисню... (...) репресували визнанням. Покара славою — одна з найновіших і найефективніших форм боротьби з мистецтвом.

варіанти відповідей

Павло Тичина

Микола Вороний

Микола Куліш

Дмитро Павличко

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест