Узагальнення знань з теми "Оксигеновмісні та нітрогеновмісні органічні сполуки"

Додано: 27 квітня 2021
Предмет: Хімія, 9 клас
Тест виконано: 242 рази
12 запитань
Запитання 1

Якісним реактивом на глюкозу є

варіанти відповідей

купрум(ІІ)гідроксид

індикатор фенолфталеїн

бромна вода

йод

Запитання 2

Позначте фізичні властивості глюкози:

варіанти відповідей

біла або безбарвна кристалічна речовина, добре розчинна у воді, солодка на смак

біла або безбарвна кристалічна речовина, добре розчинна у воді, без смаку

біла кристалічна речовина, погано розчинна у воді, солодка на смак

рідина, добре розчинна у воді, солодка на смак, має специфічний запах

Запитання 3

Виберіть правильні твердження щодо сахарози:

варіанти відповідей

належить до полісахаридів

її добувають із цукрового буряка і цукрової тростини

насичений розчин сахарози має назву сироп

має формулу С12Н22О11

її традиційна назва виноградний цукор

Запитання 4

Виберіть функціональні групи амінокислот

варіанти відповідей

−OН; −СООН

 −NH2; −СОН

−NH2; −СООН

−NH2; −OН;

Запитання 5

Навіщо організму потрібні амінокислоти?

варіанти відповідей

Амінокислоти необхідні для побудови нуклеїнових кислот

Амінокислоти необхідні для побудови білків організмів

Амінокислоти необхідні для побудови крохмалю

Амінокислоти необхідні для побудови целюлози

Запитання 6

Руйнування просторової структури білка зі збереженням його первинної структури називають...

варіанти відповідей

денатурацією

дисоціацією

гідролізом

ренатурацією

Запитання 7

Вкажіть назви реакцій, які є кольоровими на білки

варіанти відповідей

біуретова

реакція Зініна

"срібного дзеркала"

ксантопротеїнова

Запитання 8

Якісна реакція на крохмаль відбувається за участю

варіанти відповідей

купрум (ІІ) гідроксиду

йоду

гліцеролу

спирту

Запитання 9

Оберіть твердження, яке характеризує властивості жирів

варіанти відповідей

жири - тверді або рідкі речовини, розчинні у воді та органічних розчинниках, легші за воду

жири - тверді речовини, нерозчинні у воді, але розчинні в органічних розчинниках

жири - рідкі речовини, теплопровідні, розчинні в бензині

жири - тверді або рідкі речовини, нерозчинні у воді, розчинні в органічних розчинниках, легші за воду

Запитання 10

Продукти повного окиснення органічних сполук:

варіанти відповідей

СО + Н2О

СО2 + Н2О

СО + Н2

СО2 + Н2

Запитання 11

Під час розчинення крохмалю у гарячій воді утворюється:

варіанти відповідей

суспензія

колоїдний розчин - клейстер

осад

емульсія

Запитання 12

Розташуйте у порядку ускладнення (від найпростішого до найскладнішого) рівні структурної організації білків.

А) дана структура формується внаслідок згортання або закручення спіралі поліпептидного ланцюга в клубок;

Б) послідовність чергування залишків α-амінокислот у поліпептидному ланцюзі;

В) поєднання у просторі кількох білкових макромолекул (білкові комплекси);

Г) це певна просторова форма, якої набуває поліпептидний ланцюг (може бути ниткоподібною або спіралеподібною).

варіанти відповідей

А-В-Б-Г

Б-Г-А-В

Г-В-А-Б

В-А-Г-Б

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест