Узагальнюючий тест за І-семестр з технологій

Додано: 23 грудня 2022
Предмет: Технології
Тест виконано: 13 разів
11 запитань
Запитання 1

Проєкт - це...

варіанти відповідей

Діяльність, під час якої обґрунтовується і розробляється проект.


Це сукупність певних дій, документів, попередніх текстів, задум чи план на створення матеріального об'єкту, предмету, створення різного роду теоретичного продукту. 

Процес створення нового, невідомого та унікального.

Це обґрунтоване конструювання системи параметрів майбутнього об`єкта.

Запитання 2

Моделювання - це ....

варіанти відповідей

Конструювання.

Проєтування.

Дослідження.

Запитання 3

Що таке виробнича безпека?

варіанти відповідей

 Це система організаційних, гігієнічних, санітарно-технічних та інших практичних заходів і засобів.

Це комплекс взаємопов’язаних законів та інших нормативно-правових актів, соціально-економічних та організаційних заходів.

Це система організаційних заходів і технічних засобів, що запобігають дії на працюючих небезпечних виробничих факторів.



Процес розроблення та впровадження безпечного устаткування; механізація та автоматизація технологічних процесів;

Запитання 4

Попереднє зображення майбутнього виробу під час проектної діяльності називається:

варіанти відповідей

 Картина

Замальовка

Графічне зображення


Креслення

Запитання 5

Як правильно називається творча діяльність, якою ми займаємось на уроках Технології?

варіанти відповідей

 Об'єкт

 Пакет

Проєкт

Запитання 6

Як називається щільна неткана тканина для виготовлення мякої пласкої іграшки.

варіанти відповідей

 Фетр

Шифон


Бязь

Запитання 7

Оберіть найпоширеніший традиційний вид декоративно ужиткового мистецтва українців

варіанти відповідей

 Виколочування

Різблення

Вишивання

Запитання 8

Одна з найпоширеніших страв з вареного тіста з начинкою. Остання могла бути пісною чи скоромною — залежно від християнського календаря. Як начинку використовували сир, смажену капусту, варену товчену картоплю, мак, калину, вишні та інші ягоди, яблука, варені й товчені сухофрукти (сушину), варену квасолю, горохове пюре, пшоняну чи гречану кашу й навіть борошно.

варіанти відповідей

 Галушки

Балабушки

Вареники

 Затірка

Запитання 9

Капуста засипана, капуста з пшоном — друга за значенням після борщу рідка овочева страва. Квашену капусту дрібно сікли, заливали окропом і варили з картоплею, морквою та пшоном. У готовий клали засмажену на салі цибулю і ще раз проварювали.

варіанти відповідей

Борщ

Капусняк

Куліш

Запитання 10

Склад бісквітного тіста

варіанти відповідей


Борошно, цукрова пудра, меланж, сода

 Борошно, цукор, яйця, ванілін

Борошно, цукор, яйця, вода, мед

Запитання 11

Що є обов’язковою складовою борщу?

варіанти відповідей

Томати

Капуста

Буряк

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест