Вироби з пастильних мас для оздоблення

Додано: 20 лютого
Предмет: Технології, 11 клас
12 запитань
Запитання 1

Пастильні вироби – це такі кондитерські вироби:

варіанти відповідей

 виготовлені з фруктово-ягідного пюре

піноподібної структури, які одержують збиванням фруктово-ягідного пюре з цукром і піноутворювачем

желеподібної консистенції

виготовлені з додаванням крохмалю і піноутворювача

Запитання 2

Зефір має такі відмінності від пастили:

варіанти відповідей

шароподібну форму з рифленою поверхнею, більший вміст білків;

вигляд прямокутних брусків, шарів або видовжених батонів;

виготовлений на основі поліпшувачів та барвників;

непористу консистенцію, воговлена шляхом дегідротації

Запитання 3

Із якої сировини готують пастильні вироби?

варіанти відповідей

яблучне пюре і цукор

пектиново - цукровий сироп

плодово-ягідне пюре і яєчний білок

цукрово-ягідний сироп і пектин

Запитання 4

Які кондитерські вироби відносяться до фруктово-ягідних?

варіанти відповідей

шоколад, цукерки, халва

 карамель, драже, ірис

мармелад, джем, зефір

цукерки, джем, зефір

Запитання 5

Як називають пастильну масу, яку відсаджують в вигляді фігурних виробів?

варіанти відповідей

рахат-лукум

зефір

нуга

мастика

Запитання 6

У якості драглеутворювачів застосовуються

варіанти відповідей

агар-агар

желатин

крохмаль

борошно

Запитання 7

Основний інгредієнт для приготування зефіру

варіанти відповідей

білок яйця, альбумін

альбумін

білок яйця

курячі яйця, альбумін

Запитання 8

Яке пюре найчастіше використовують для приготування зефіру?

варіанти відповідей

фруктове пюре

пюре яблучне

ягідне пюре

будь які фруктово-ягідні пюре

Запитання 9

Чи можна кипятити рідіну де є агар-агар при приготуванні соропу для зефірної маси

варіанти відповідей

ні, не можна

можна

не обовязково кипятити

потрібно обовязково кипятити

Запитання 10

З якою температура цукровий сироп використовують для збивання зефірної маси?

варіанти відповідей

Т=90

Т=110

Т=140

Т=200

Запитання 11

Чому пастильні маси формують відразу після приготування?

варіанти відповідей

маса охолоджується і стабілізується

маса маса втрачає смак

маса втрачає колір

маси охолджується і розтікається

Запитання 12

Які фактори сприяють процесу формування маси для зефіру

варіанти відповідей

стабілізація

висушування

просочування

правильне відсаджування

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест