Похідні гліцерину і вищих карбонових кислот називаються
Функціональна група -COOH має назву:
Омилення жирів - процес утворення:
Уперше синтез жиру здійснив:
Зазначте назву спирту, з якого утворюються жири.
Залишки якої з кислот не входить до складу жирів?
Оберіть твердження, яке характеризує властивості жирів
Гідроліз жиру у присутності лугу називають:
Формула олеїнової кислоти:
Формула пальмітинової кислоти:
Формула стеаринової кислоти:
Тверде мило - це:
Рідке мило - це:
Мийна дія мила заснована на взаємодії:
До вищих карбонових кислот відноситься:
У формулі стеаринової кислоти атомів Карбону:
Для того, щоб ненасичену олеїнову кислоту перетворити у насичену стеаринову необхідно провести реакцію:
Вкажіть основне біологічне значення жирів:
Мило належить до класу:
Вкажіть назву сполуки, що вказано на зображенні
Перетворення рідких жирів на тверді відбувається під час реакції
Позначте речовину, що є милом:
Позначте правильну відповідь для правої частини хімічного рівняння-C15H31COOH + NaOH =...
Виберіть правильне завершення рівняння реакції: C15H31COONa + H2SO4 =
Вкажіть правильне твердження:" До складу рідких жирів входять залишки...":
За своєю хімічною природою жири належать до:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома