Виявлення органічних сполук у харчових продуктах

Додано: 5 травня 2020
Предмет: Хімія, 9 клас
Тест виконано: 334 рази
8 запитань
Запитання 1

Для виявлення крохмалю у харчових продуктах до досліджуваного зразку треба додати 1-2 краплі розчину йоду. Яка ознака має свідчити про наявність крохмалю?

варіанти відповідей

чорний колір

коричневий колір

жовтий колір

синій колір

Запитання 2

У яких продуктах міститься крохмаль:

1. Хліб.

2. Ковбаса.

3. Яблуко.

4. Картопля.

5. Рис.

6.Твердий сир.

7. Крабові палички.

8. Томатний сік

варіанти відповідей


1, 2, 5, 8

1, 4, 5, 8

1, 3, 4, 6

1, 4, 7, 8

Запитання 3

Визначте рН середовище у таких зразках: Виноградний сік

варіанти відповідей

нейтральне

кисле

лужне

Запитання 4

Визначте рН середовище у таких зразках: Томатний сік

варіанти відповідей

кисле

лужне

нейтральне

Запитання 5

Яка органічна кислота міститься у винограді

варіанти відповідей

винна

щавлева

яблучна

лимонна

Запитання 6

Яка органічна кислота міститься у помідорах

варіанти відповідей

щавлева

винна

лимонна

яблучна

Запитання 7

Який з перелічених продуктів містить глюкозу

варіанти відповідей

яблуко

апельсин

виноград

банан

Запитання 8

Якісна реакція на глюкозу, це реакція

варіанти відповідей

біуретова реакція

реакція свіжеосадженим Сu(OH)2

реакція срібного дзеркала

реакція розчином йоду

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест