Молекулярна формула глюкози
Молекулярна формула сахарози
В результаті якої реакції утворюється глюконова кислота
Які вуглеводи належать до полісахаридів
В результаті якої реакції утворюється сорбіт
Вкажіть молекулярну масу однієї структурної ланки крохмалю
З наведених термінів:
1) Альдегідоспирт, 2) Кетоноспирт, 3) Пентози, 4) Гексози, 5) Моносахарид, 6) Дисахарид - глюкозу характеризує:
З наведених термінів: 1) Пентози, 2) Гексози, 3) Моносахарид, 4) Полісахарид - крохмаль характеризує:
Позначте реакції, характерні для глюкози:
1. Реакція «срібного дзеркала»;
2. Дегідратація;
3. Взаємодія із свіжоосадженим купрум(ІІ) гідроксидом;
4. Гідрогенізація;
5. Естерифікація;
6. Посиніння при додаванні спиртового розчину йоду.
Позначте реакції, характерні для крохмалю:
1. Посиніння при додаванні спиртового розчину йоду;
2. Гідратація;
3. Взаємодія із свіжоосадженим купрум(ІІ) гідроксидом;
4. Дегідратація;
5. Гідроліз у присутності сульфатної кислоти;
6. Реакція «срібного дзеркала».
Обчисліть об’єм вуглекислого газу за нормальних умов (в літрах), що виділяється при спиртовому бродінні глюкози масою 810 г.
Відповідь:
Масова частка крохмалю у картоплі становить 10 %. Розрахуйте масу глюкози, яку можна добути з картоплі масою 810 кг. Вихід продукту дорівнює 80 %.
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома