1. Позначте вуглевод, що належить до гексоз
2. Укажіть формулу глюкози
3. Визначте тип хімічної реакції, що відбувається під час виробництва патоки для харчової промисловості
4. У процесі додавання водного розчину невідомої органічної речовини до свіжеотриманого купрум(II) гідроксиду одержано розчин блакитного кольору. Під час нагрівання розчину утворюється осад червоного кольору. Визначте цю органічну сполуку.
5. Кінцевими продуктами реакції окиснення глюкози в клітинах живих організмів є
6. Відомо, що молочнокислі продукти корисні для здоров’я. Процес, що відбувається під час виробництва кефіру, це
7. Укажіть хімічну формулу речовини, водно-спиртовий розчин якої використовують для проведення якісної реакції на крохмаль
8. Скільки гідроксильних груп у молекулі глюкози?
9. Вкажіть, яка з поданих речовин має тривіальну назву «виноградний цукор»
10. Обчисліть масу крохмалю, що утворюється в рослині в результаті асиміляції вуглекислого газу об’ємом 672 л (н.у.).
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома