Вуглеводи та білки

Додано: 12 квітня
Предмет: Хімія, 9 клас
Копія з тесту: Вуглеводи та білки
17 запитань
Запитання 1

Укажіть формулу глюкози

варіанти відповідей

С6Н12О6

С2Н5ОН

С12Н22О11

6Н10О5)n

Запитання 2

Укажіть кількість атомі гідрогену в молекулі сахарози

варіанти відповідей

11

22

10

12

Запитання 3

Укажіть продукти окиснення глюкози

варіанти відповідей

Глюконова кислота

Вуглекислий газ та вода

Сорбіт

Етанол

Запитання 4

Укажіть якісні реактиви на глюкозу

варіанти відповідей

Ag2О

І2

Сu(OH)2

FeCI3

Запитання 5

БІЛКИ - ЦЕ

варіанти відповідей

 природні низькомолекулярні сполуки

штучні волокна

синтетичні волокна

природні високомолекулярні сполуки

Запитання 6

Сахароза - представник:

варіанти відповідей

моносахаридів

полісахаридів

дисахариди

Запитання 7

Целюлоза є представником :

варіанти відповідей

моносахариди

полісхариди

дисахариди

Запитання 8

Спільне у властивостях сахарози і крохмалю:


варіанти відповідей

солодкі на смак

здатні до гідролізу

розчинні у воді

 утворюють декстрини

Запитання 9

Виберіть молекулярну формулу для крохмалю і целюлози

варіанти відповідей

C6H12O6

C12H22O11

CnH2nO2

 (C6H10O5)n

Запитання 10

Вкажіть реакцію спиртового бродіння

варіанти відповідей

С6Н12О6 =2 С3Н6О

С6Н12О6 = 2 С2Н5ОН + 2 СО2↑   

С6Н12О6 → С3Н7СООН + 2Н2↑ +2СО2

C6H12O6+3[O] =С3Н4(СООН)3ОН + 2Н2О

Запитання 11

Виберіть загальну формулу для вуглеводів

варіанти відповідей

Сn(Н2О)m

СnН2n+2

СnН2n-2

СnН2n

Запитання 12

Яка масова частка Карбону в сахарозі?

варіанти відповідей

25%

90%

42%

50%

Запитання 13

Оберіть правильні твердження про білки

варіанти відповідей

мономери

високомолекулярні

 органічні речовини

полімери

низькомолекульрні

 неорганічні речовини

Запитання 14

Мономерами білків є

варіанти відповідей

моносахариди

 жирні кислоти

амінокислоти

гліцерин

Запитання 15

Зв'язок між амінокислотами у молекулі білку називається

варіанти відповідей

пептидний

 ковалентний

 водневий

поліефірний

Запитання 16

Амінокислоти, які не синтезуються в організмі людини та тварин, а мають поступати з їжею, називають:

варіанти відповідей

 незамінними 

частково замінними

 замінними


випадковими

Запитання 17

Укажіть, як називається процес, що відбувається під час приготування яєчні.

варіанти відповідей

Естерифікація

Денатурація

Гідроліз

Гідрування

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест