Укажіть послідовність реагентів у схемі перетворень:
С2Н2 → С2Н6 → С2Н5Cl → С2Н5ОН → СН3СОН → СН3СООН
Виберіть неправильне твердження
Продуктом реакції гідрування жиру є:
Кристалічна безбарвна речовина з характерним запахом, внаслідок окиснення набуває рожевого кольору.
Олійним цукром називають
Яку масу амінооцтової кислоти треба розчинити у 100 мл води , щоб утворився розчин із масовою часткою сполуки 16,7%
Яка функціональна група відсутня в складі амінокислот?
Послідовність амінокислотних ланок у молекулі білка — це
Укажіть речовини, з якими може реагувати етаналь:
Ксантопротеїнова реакція — це взаємодія білка з
Для фенолу характерні реакції
Вкажіть правильні твердження : Гліцерол - .......
Найсильніші кислотні властивості має
Вкажіть сполуки, з якими не взаємодіє оцтова кислота
Вказати суму кофіцієнтів рівняння утворення глюкози ( внаслідок біологічного процесу )
Вкажіть формули вищих насичених карбонових кислот
Вказати суму коефіцієнтів у реакції горіння бутанової кислоти:
Яку масу натрію з масовою часткою домішок 15% необхідно взяти, щоб під час його взаємодії з етанолом виділилося 4,48 л водню?
З якими речовинами не взаємодіє гліцерол
Для глюкози характерні реакції
Вказати суму кофіцієнтів в реакції відновлення етаналю
Під час гідролізу С12Н22О11 + Н2О ------> C6H12O6 + С6Н12О6 утворюється
Укажіть види ізомерії, характерні для насичених карбонових кислот:
Укажіть сполуки, з якими реагує фенол:
Встановіть послідовність речовин за зменшенням кількості атомів Карбону у їхніх молекулах:
а) гліцерол; б) фенол; в) метаналь; г) етилетаноат; д) етанова кислота
Розчин етанової кислоти масою 200 г з масовою часткою кислоти 60% прореагував з магнієм.
Обчисліть об’єм водню (н.у.), що утворився в результаті реакції.
Вкажіть реагент, за допомогою якого можна розрізнити розчини етанолу та фенол.
Знайдіть формулу насиченого одноатомного спирту:
Знайдіть формулу амінокислоти:
Знайдіть формулу пропанової кислоти:
Знайдіть формулу глюкози:
З якими речовинами реагує оцтова кислота?
Укажіть продукти гідролізу жиру тристеарину
Глюкоза утворюється в реакції:
Продуктами гідролізу сахарози є:
Знайдіть правильне твердження, що до амінокислот:
Знайдіть правильне твердження що до білків:
7. Амінокислоти – це амфотерні органічні сполуки, в молекулах яких міститься одночасно
8. Альдегіди – речовини, які містять у своєму складі?
10. Загальна формула амінів?
Найпростішим ароматичним аміном є:
Поліпептиди, які складаються із фрагментів молекул α-амінокислот і виконують особливі функції в живих організмах, називаються:
Яка речовина є природним полімером:
Молекула сахарози складається з:
Послідовність сполучення амінокислот визначає структуру білка:
Сахароза – це:
Формування спіралі за рахунок утворення водневих зв’язків – це структура білка:
Формула крохмалю:
Які сполуки мають третинні та четвертинні рівні організації:
Із залишків яких речовин утворюються білки:
Поліпептидами називають:
3. Яку назву має функціональна група –СООН?
В структурних формулах спиртів замість одного з атомів Гідрогену до атому Карбону приєднана:
Вкажіть чинники, що викликають руйнування структури білка
Вкажіть властивості гліцерину
Виявити наявність домішок крохмалю у продуктах харчування можна за допомогою розчину:
Денатурація білків – це реакція руйнування структури:
варіанти відповідей
Розчини карбонових кислот при додаванні індикатору лакмусу забарвлюються у колір:
Перетворення рідкого жиру на твердий відбувається завдяки процесу:
варіанти відповідей
Целюлоза - це
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома