Предмет товарознавства – це … .
Що таке товарознавство?
Що є об’єктом товарознавства?
Суб’єктами товарознавства є … .
Товар – це … .
Що таке потреба?
Духовні потреби – це … .
Як поділяють потреби за походженням?
Як поділяються потреби залежно від об’єкта спрямованості?
У чому особливість інтелектуальних потреб?
Що таке споживання?
Яку потребу задовольняє людина під час споживання продовольчих товарів?
Що таке раціональні норми споживання продовольчих товарів?
Від яких чинників залежить використання непродовольчих товарів?
Фізіологічні норми споживання продовольчих това-
рів – це … .
Група властивостей виробу, які виявляються в процесі споживання, називаються … .
Що є основою споживних властивостей товарів?
Що характеризують хімічні властивості товарів?
Фізичні властивості поділяються на … .
Що характеризують біологічні властивості?
До споживних властивостей призначення належать … .
Ергономічні властивості включають … .
Основними показниками надійності товарів є … .
На які групи поділяється номенклатура споживних властивостей?
Гранична можливість експлуатації товарів, що зафіксована в нормативних документах на них, – це … .
Як називається споживна властивість товару, що обумовлює використання товару за його призначенням?
Які існують види безпеки товарів?
Біологічна цінність продовольчих товарів – це … .
Енергетична цінність продовольчого товару характеризується … .
Тільки для продовольчих товарів характерні … .
До продуктів з великим вмістом води (0,95 – 1,0) належать … .
Речовини, які необхідні для нормальної життєдіяльності організму людини, рослин та мікроорганізмів, – це … .
Якість продукції – це … .
Які показники якості харчових продуктів умовно об’єднують в групу показників соціального призначення?
Встановлення відповідності якості конкурентної партії товару вимогам нормативної документації – це … .
Контроль якості товарів – це … .
Рівень якості – це … .
Класифікація товарів – це … .
Які існують методи класифікації?
Кодування товару – це … .
Асортимент товарів – це … .
Набір товарів різних груп, підгруп, видів і різновидів, які об’єднують за певною споживчою або товарною ознакою і які перебувають у сфері обігу, – це … .
Які існують види маркування товарів?
Носії виробничого маркування – це … .
Зберігання продовольчих товарів завжди супроводжується … .
Необхідною умовою доведення товарів до споживача без зниження якості і з найменшими втратами є … .
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома