Заліковий тест з предмету " Сучасна українська кухня"

Додано: 2 листопада 2020
Предмет: Трудове навчання, 11 клас
Тест виконано: 215 разів
36 запитань
Запитання 1

  Який спосіб теплової обробки найчастіше використовують в

 сучасній українській кухні?

варіанти відповідей

варіння

тушкування

комбінований

Запитання 2

   Поєднання елементів різних кулінарних традицій називають кухнею

варіанти відповідей

ф'южн

молекулярною

ніккей

Запитання 3

Науковий підхід у приготуванні страв з вивченням фізико-хімічних процесів називають

варіанти відповідей

кухнею ф'южн

молекулярною кухнею

кухнею ніккей

Запитання 4

  В якому вигляді українці любили їсти овочі?

варіанти відповідей

сирі


консервовані

сушені

Запитання 5

Який продукт українці вживають і як самостійну їжу, і у вигляді приправи до різних страв, і в сирому вигляді, і в запеченому, і в соленому, і в копченому?

варіанти відповідей

 м*ясо


 сало

 картопля

Запитання 6

Для збереження вітамінів в овочах слід

варіанти відповідей

очищені овочі тримати в холодній воді

при тепловій обробці закладати овочі в холодну воду

при тепловій обробці закладати овочі в киплячу воду

Запитання 7

Сферізація це створення

варіанти відповідей

рідких сфер

рідких суспензій

рідких пін

Запитання 8

Що саме сприяло широкому поширенню пирогів в українській кухні?

варіанти відповідей

уподобання українцями страв із борошна.

наявність печі в українській оселі.

можливість використання різних начинок.

Запитання 9

Канапе - це бутерброд

варіанти відповідей

відкритий


закритий


закусочний

Запитання 10

З чого добувають агар-агар?

варіанти відповідей

з червоних водорослей.

з сполучної тканини тварин.

пресування насіння певних рослин

Запитання 11

 Специфічний спосіб приготування продуктів на водяній бані називають

варіанти відповідей

су-відом

термоміксингом

сферифікацією

Запитання 12

Чим ароматизують солодкі супи

варіанти відповідей

какао

 

корицею

кавою

Запитання 13

Міжнародна назва смаження м’яса при якому воно повністю просмажується з середини

варіанти відповідей

medium rare

medium well


well done

Запитання 14

Який напівфабрикат з риби панірують фігурною паніровкою

варіанти відповідей

січеники рибні



зрази «Хрещатик»

 


котлети «Бригантина»


Запитання 15

Котлети по-київськи фарширують

варіанти відповідей

 зеленим маслом

  раковим маслом

   гірчичним маслом

Запитання 16

Змішування і подріблення компонентів для приготування страви при постійному нагріванні називають

варіанти відповідей

гелеутворення

піноутворення

термоміксинг

Запитання 17

Як розморожують рибу з хрящовим скелетом?

варіанти відповідей

у воді

на повітрі

у дефростирах

Запитання 18

Підберіть вид панірування для ромштексу

варіанти відповідей

   льєзон, сухарі


 біла паніровка, льєзон



 льєзон, борошняна паніровка

Запитання 19

  Що додають у воду при варінні яєць без шкарлупи?

варіанти відповідей

 оцет, сіль


 молоко


 крохмаль.


Запитання 20

Чим відрізняється холодна страва від закуски

варіанти відповідей

масою та об'ємом порції


 температурою відпуску


 оригінальністю оформлення 

Запитання 21

Для кольору в борщ додають

варіанти відповідей

буряковий квас

буряковий фреш

бурякове пюре

Запитання 22

   Муси відрізняються від желе тим, що…

варіанти відповідей

їх збивають


  готують на сиропах


  збивають із білками яєць

Запитання 23

Температура подавання гарячих десертів

варіанти відповідей

    55оС


    65оС


      75оС

Запитання 24

Борщ полтавський заправляють

варіанти відповідей

салом шпик розтертим з цибулею

 

 салом шпик розтертим з часником;

 

 солодким перцем

Запитання 25

 Зазначте, до яких страв не подають соус сметанний

варіанти відповідей

  з риби

  з м'яса птиці     

  з круп     

Запитання 26

З сосисками готують і подають борщ

варіанти відповідей

чернігівський

львівський

київський

Запитання 27

Дайте назву процесу обробки страви відкритим полум’ям

варіанти відповідей

дресінг.

деглясування.

фламбування

Запитання 28

  Борщ Полтавський подають…

варіанти відповідей

 пампушками


 сосисками


 галушками

Запитання 29

При якій температурі у суп-пюре вводять льєзон з жовтків та молока

варіанти відповідей

55°С



70°С;



80°С.


Запитання 30

Десертні страви з утворенням желе - це

варіанти відповідей

муси, желе, самбуки, киселі


киселі, яблука по-київськи

киселі, узвари, салати-коктейлі

Запитання 31

   Особливість приготування капусняків.


варіанти відповідей

густа консистенція



використання квашеної капусти


додавання пасерованих овочів

Запитання 32

Продукти, вироблені або вирощені у певному регіон і використані для приготування страв називають

варіанти відповідей

місцевими

локальними

регіональними

Запитання 33

Тонізуючими речовинами чаю є

варіанти відповідей

  кофеїн, танін


теобромін, кофеїн


 рибофлавін, танін

Запитання 34

Для чого використовують масляні суміші

варіанти відповідей

для приготування соусів


для приготування гарнірів


для приготування бутербродів

Запитання 35

На бульйоні з курки готують

варіанти відповідей

львівський

волинський

борщ полтавський

Запитання 36

За технологією приготування соуси є

варіанти відповідей

  основні, похідні

 рідкі, густі;

       

гарячі, холодні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест