Збірка тестових завдань з «Технології приготування їжі». Приготування страв з круп, бобових, макаронних виробів

Приготування  страв з круп, бобових, макаронних виробів

Додано: 24 квітня 2020
Предмет: Технології
Тест виконано: 164 рази
10 запитань
Запитання 1

 Крупу «Артек» дістають шляхом подрібнення:

варіанти відповідей

а) ячменю

б) пшениці

в) вівса

Запитання 2

З ячменю виробляють крупи:

варіанти відповідей

а) перлову і ячну


б) полтавську і манку

в) пластівці «Геркулес», «Артек»

Запитання 3

Які крупи перед варінням не промивають:

варіанти відповідей

а) манну, гречку і крупи з розколотих зерен

б) рис, пшоно

в) манну

Запитання 4

Скількома способами можна приготувати рисову розсипчасту кашу:

варіанти відповідей

а) 1

б) 2

в) 3

Запитання 5

Каша якої консистенції готується для подальшого приготування виробів з каш:

варіанти відповідей

а) розсипчастої

б) в’язкою

в) рідкої

Запитання 6

Приварок – це:

варіанти відповідей

а) збільшення маси і об’єму крупи

б) зміна консистенції каші

Запитання 7

Перед приготуванням бобові замочують у воді для того, щоб:

варіанти відповідей

а) промити їх

б) прискорити тривалість теплової обробки

Запитання 8

Макаронні вироби варять:

варіанти відповідей

а) двома способами

б) одним способом

в) трьома способами

Запитання 9

Для того, щоб зварити макаронні вироби не зливним способом беруть води:

варіанти відповідей

а) 0,5 – 1 л

б) 2 – 3 л

в) 5 – 6 л

Запитання 10

Для приготування макаронника макаронні вироби варять:

варіанти відповідей

а) зливним способом

б) не зливним способом

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест