Які жири класифікують за агрегатним станом на рідкі та тверді?
Які жири називають оліями у побуті?
Які речовини входять до складу природних жирів?
Які речовини утворюються під час повного окиснення жиру?
Які жири є продуктами взаємодії гліцеролу та вищих карбонових кислот?
У якому розчиннику жири будуть розчинні: у воді чи бензині?
Які жири класифікують за походженням на рослинні та тваринні?
Які речовини утворюються під час гідролізу жиру?
Які речовини каталізують процес гідролізу жиру в живих організмах?
Які речовини є основним джерелом енергії для організму?
Які залишки органічних речовин позначені літерами R у загальній формулі жиру?
Які жири мають вищу температуру плавлення: з більшими або меншими залишками насичених карбонових кислот?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома