Жири:склад, фізичні та хімічні властивості.

Додано: 29 березня 2020
Предмет: Хімія, 9 клас
Тест виконано: 108 разів
10 запитань
Запитання 1

Естери вищих карбонових кислот і гліцеролу - це:

варіанти відповідей

вуглеводи

білки

жири

Запитання 2

До рослинних жирів належить:

варіанти відповідей

свинячий

оливкова

яловичий

Запитання 3

До фізичних властивостей жирів належить:

варіанти відповідей

розчинні у воді

легші за воду

Запитання 4

Вкажіть речовину, яка дає реакцію омилення жирів

варіанти відповідей

КОН

С2 Н5 ОН

С6Н12О6

С17 Н35 СООН

Запитання 5

Виберіть кількість атомів Карбону в молекулі тристеарину:

варіанти відповідей

17

18

57

51

Запитання 6

Виберіть реакцію, характерну для тристеарину:

варіанти відповідей

гідроліз

гідрування

Запитання 7

Обчисліть відносну молекулярну масу тристеарину:

варіанти відповідей

806

890

884

Запитання 8

Вкажіть формулу пальмітинової кислоти:

варіанти відповідей

С17Н35СООН

С15Н31СООН

С17Н33СООН

Запитання 9

Обчисліть масову частку Карбону у тристеарині:

варіанти відповідей

76,8

12,8

6,4

Запитання 10

Вкажіть формулу рідкого мила:

варіанти відповідей

С15Н31СООNa

С17Н35СООК

С17Н35СООН

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест