Жири для організму є:
Під час лужного гідролізу жиру утворюється:
Рідкі жири перетворити на тверді можна за допомогою реакцій:
Тверді жири - це естери
Рідкі жири - це естери
У молекулі олеїнової кислоти є один подвійний зв"язок і вісімнадцять атомів Карбону. Внаслідок її взаємодії з воднем утворюється насичена стеаринова кислота. Обчисліть і вкажіть відносну молекулярну масу стеаринової кислоти.
Укажіть умови необхідні для утворення жирів:
1- етанол; 2- гліцерол; 3 - нижчі карбонові кислоти; 4 - вуглеводні; 5 - вищі карбонові кислоти.
Вкажіть назву рідкого жиру:
Вкажіть фізичні властивості жирів:
Укажіть слово, яке пропущене в твердженні "Тверді жири - це продукти взаємодії гліцеролу та.................. кислоти":
Укажіть процес перетворення рідких жирів на тверді:
Проаналізуйте твердження 1 і 2 та оберіть правильний варіант відповіді.
Твердження 1. Жири добре розчиняються у воді.
Твердження 2. Олеїнова кислота має рідкий агрегатний стан.
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома