Моносахариди - це вуглеводи, що
До природних полімерів належать:
Загальна формула вуглеводів
Укажіть функціональні групи, що входять до складу молекул глюкози
Виберіть молекулярну формулу глюкози
Позначте варіант відповіді, який характеризує фізичні властивості глюкози
Позначте формулу сахарози
Сахароза належить до:
1. моносахаридів
2. дисахаридів
3. полісахаридів
4. неосахаридів
Якісна реакція на крохмаль:
Вкажіть природну сировину для одержання сахарози:
Установіть відповідність між назвою вуглеводу та назвою групи вуглеводів, до якої він належить.
Вуглевод: 1. глюкоза; 2. сахароза; 3. целюлоза
Група: А. полісахариди; Б. моносахариди; В. дисахариди
Установіть відповідність між назвою вуглеводу та продуктом його гідролізу (розщеплення).
Назва вуглеводу: А. сахароза; Б.крохмаль
Продукт повного гідролізу вуглеводу: 1.фруктоза; 2.глюкоза+фруктоза; 3.глюкоза
Вкажіть загальну формулу жирів:
Укажіть фізичні властивості жирів:
1. легші за воду; 2. важчі за воду; 3. не розчиняються у воді; 4. не розчиняються в полярних розчинниках; 5. тверді за нормальних умов.
Укажіть речовини, необхідні для утворення жирів:
1. етанол; 2. гліцерол; 3. нижчі карбонові кислоти; 4. вуглеводні; 5. вищі карбонові кислоти.
Як називається жир, формула якого записана?
СН2–ОСОС15Н31
|
СН–ОСОС15Н31
|
СН2ОСОС15Н31
При омиленні жирів утворюються речовини:
Агрегатний стан твердих жирів можна пояснити наявністю:
Розчинні солі лужних елементів і насичених карбонових кислот з кількістю атомів Карбону від 10 до 20 називають
За походженням розрізняють жири:
Укажіть реакцію, у результаті якої здійснюється виробництво маргарину
Тваринний жир містить у своєму складі значну кількість залишків стеаринової кислоти. Яка її формула?
Укажіть формулу кислоти, яка не може брати участь в утворенні жирів:
Відомо близько ....... видів жирів.
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома