Знаки маркування

Додано: 19 січня 2021
Предмет: Трудове навчання
Тест виконано: 3 рази
6 запитань
Запитання 1

Вибери

варіанти відповідей

Цей знак підтверджує, що маркована ним продукція виготовлена з натуральної сировини рослинного або тваринного походження високої якості. Тобто не містить замінників (трас-жирів, штучних білків, лактози тощо), ГМО (складників, генотип яких було змінено за допомогою методів генної інженерії), хімічних добавок (консервантів, ароматизаторів, підсилювачів смаку, барвників, стабілізаторів тощо), а також виготовлена за технологією, що не вливає на природну користь і поживність складників.

Цей знак, та інші знаки що мають позначення ISO 18001 не мають прямого відношення до якості та інших характеристик виробу, оскільки інформує про наявність сертифікованої системи управління пов’язаної з безпекою виробництва згідно вимог міжнародного стандарту ISO 18001.

Запитання 2

Цей знак, та інші знаки що мають позначення не мають прямого відношення до якості та інших характеристик виробу, оскільки інформує про наявність сертифікованої системи управління пов’язаної з безпекою виробництва згідно вимог міжнародного стандарту 

варіанти відповідей
Запитання 3

ПВХ – вельми поширений пластик. Знайти його можна скрізь, він супроводжує людину від народження до смерті. В побуті ПВХ найчастіше зустрічається в складі лінолеуму (виключаючи деякі дорогі марки), вінілових шпалерах, пластикових віконних рамах, пластмасових іграшках (від ляльок до дитячих зубних кілець). З ПВХ також роблять різні види упаковок, у тому числі і для харчових продуктів: пляшки, пакети і інше.

варіанти відповідей
Запитання 4

До модифікованих видів крохмалю відноситься крохмаль зі спрямовано зміненими властивостями внаслідок фізичної, хімічної, біохімічної або комбінованої обробки.


Необхідність модифікації крохмалю обумовлюється технологічними процесами пов’язаними з приготуванням того чи іншого продукту.

варіанти відповідей
Запитання 5

Молочнокислі бактерії, живлячись цукром, що є в молоці, утворюють молочну кислоту, під дією якої свіже молоко перетворюється в кисле, а вершки – у сметану.

варіанти відповідей
Запитання 6

У трикутнику зазначається код типу пластику:

варіанти відповідей

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест