Гарний кухар

Додано: 28 січня 2021
Предмет: Трудове навчання
Тест виконано: 15 разів
24 запитання
Запитання 1

3

З яких послідовних операцій складається технологічний процес обробки овочів?


варіанти відповідей

сортування, калібрування, миття, обчищання, промивання, нарізання;

миття, очищення, промивання, нарізання, зберігання;

сортування, миття, обчищання, промивання, нарізання.

Запитання 2

Яка риба належить до безлускатої?



варіанти відповідей

сом

лящ

короп, карась

Запитання 3

З якого злаку одержують перлову крупу? 

варіанти відповідей

ячмінь

пшениця

Запитання 4

Які страви відносяться до запечених

варіанти відповідей

зрази морквяні

зрази картопляні

перець фарширований

Запитання 5

Які вироби готують з натуральної січеної маси?

варіанти відповідей

биточки

люля-кебаб

шніцель

Запитання 6

Соус приготований на рослинній олії

варіанти відповідей

голанський

майонез

білий соус

Запитання 7

яка риба відноситься до сімейства лососевих

варіанти відповідей

осетр

севрюга

сьомга

Запитання 8

Як назва відповідає нпзві борщу?

варіанти відповідей

ленінградський

український

запорізький

Запитання 9

Який напівфабрикат панірують?

варіанти відповідей

ромштекс

біфштекс

лангет

Запитання 10

Яке обладнання відносять до теплового?

варіанти відповідей

картоплечистра

конвектавтомат

мясорубка

Запитання 11

Стародавнє холодне супове блюдо на квасі зі шпинатом і щавлем 

варіанти відповідей

холодник

окрошка

борщок

Запитання 12

Що таке «фюме»? 

варіанти відповідей

Міцний м'ясний або рибний бульйон, уварений до 1/10 первісного обсягу

м'ясний або рибний бульйон

мясний сік

Запитання 13

Чим відрізняється юшка від рибного супу?

варіанти відповідей

У рецептурі тільки свіжа риба й не кладуть овочі, крім цибулі

У рецептурі тільки свежа риба і кладуть овочі, крім цибулі

У рецептурі морожена риба

Запитання 14

Як по іншому називається в’ялений виноград?

варіанти відповідей

урюк

ізюм

фініки

Запитання 15

Що означає процес фламбірування?

варіанти відповідей

смажать і доводять до готовності в духовій шафі

Обливають невеликою кількістю спирту або коньяку й підпалюють

заморожують

Запитання 16

Темно-червоні соуси поєднують за кольором і смаком з:

варіанти відповідей

З стравами з птиці;

З вареним і смаженим м'ясом;

З рибою

Запитання 17

Ракоподібні це:

варіанти відповідей

Краби, креветки, омари;

Кальмари, устриці, мідії;

Трепанги

Запитання 18

Специфічний запах і гострий смак цибулевих зумовлений високим вмістом:

варіанти відповідей

Глюкози, фруктози, сахарози;


Мінеральних речовин;

Ефірних олій, глікозидів

Запитання 19

Який посуд рекомендується використовувати для варіння каш?

варіанти відповідей

З товстим дном;


З тонким дном;



Будь-який

Запитання 20

Скільки води береться для варіння 1 кг. макаронів в не зливному способі?

варіанти відповідей

2 літра

3 літра

4 літра

Запитання 21

Яку рибу використовують для приготування банкетних страв з вареної риби:


варіанти відповідей

 Пікша, тріска, навага, минь;

Судак, севрюга, осетр, форель

Вугор, скумбрія, сом, камбала

Запитання 22

З переліченого набору продуктів підберіть ті, які необхідні для приготування страви «Деруни зі сметаною»

варіанти відповідей

Картопля, цибуля, часник, морква, яйця, борошно, цукор, сіль, сир, м'ясо, олія, сметана, гриби, сало. 

Картопля,цибуля, яйця, борошно, сіль, олія, сметана 

Запитання 23

Знайдіть з перелічених інструментів ті, які не використовують при обробці риби рибочистка, сокира, ножі кухарської трійки, ніж жолобковий, шкребок, сікач для відбивання

варіанти відповідей

рибочистка, сокира, ножі кухарської трійки, ніж жолобковий, шкребок, сікач для відбивання

рибочистка,  ножі кухарської трійки, ніж жолобковий, шкребок

рибочистка, сокира, ножі кухарської трійки, ніж жолобковий, шкребок

Запитання 24

Які прянощі додають до страви „М'ясо смажене, шпиговане часником і цибулею" перед маринуванням?


варіанти відповідей

Суха м'ята, петрушка, лавровий лист

Перець чорний горошком, базилік, кріп

лавровий лист, перець чорний горошком

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест