Тести "Характеристика жирів"

Про матеріал
Тести "Характеристика жирів" можуть використовуватися як елемент уроку на закріплення знань. Тест містить завдання з однією та більше правильних відповідей.
Перегляд файлу

Жири

  1. Складні органічні сполуки до складу які складають з триатомного спирту та жирних кислот:

Білки

Жири

Вуглеводи

Вітаміни

  1. Жири складаються з:

Жирних кислот

Амінокислот

Триатомного спирту

Моносахаридів

  1. Жири :

Підвищують смакові якості їжі

Розчиняють вітаміни А і D

Запобігають старінню

Прискорюють ріст волосся

  1. Жирні кислоти можуть бути:

Насичені

Ненасичені

Немає правильної відповіді

  1. До насичених жирних кислот належать:

Стеаринова

Капронова

Олеїнова

Арахідонова

  1. До ненасичених жирних кислот належать:

Стеаринова

Масляна  

Олеїнова

Арахідонова

  1. Насичені жирні кислоти  ще називають:

Граничні

Неграничні

  1. Насичені жирні кислоти у великій кількості містяться в:

Баранячині

Яловичині

Кокосовому маслі

Жирі риби

  1. Ненасичені жирні кислоти у великій кількості містяться в:

Яловичині

Свинячому салі

Оливковому маслі

Жирі риби

  1.  

 

 

docx
Пов’язані теми
Біологія, Інші матеріали
Додано
21 жовтня 2022
Переглядів
127
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку