Тести на тему " Синтетичні волокна"

Про матеріал

Тести на тему " Синтетичні волокна" дають можливість виявити знання учнями класифікації волокон, їх властивостей,назву, застосування у промисловості та способи виробництва.

Перегляд файлу

Тестові завдання, 11 клас (рівень стандарт)

 

Тема: Штучні й синтетичні волокна. Органічні сполуки і здоров’я людини.

 

Варіант 1:

1.Вказати формулу целюлози:

а) С6Н12О6;

б) НСОН;   в)(С6Н10О5)n;   г) С6Н12О7.

2Властивості поліпропіленового волокна:

а) стійкий проти дії кислот;   б) не псує пліснява   в) не стійкий до дії відбілювачів; г)псується легко бактеріями.

3.До синтетичних не належить волокно:

а) капрон; б) лавсан;   в)ацетатне волокно;  г) спандекс.

4.Установіть відповідність між назвою матеріалу та продукцією  з нього:

а) мікромодал;     1. Риболовні сітки.

б)поліестер;        2. Штучне хутро;

в) полівінілхлоридне  волокно;      3.Сидіння автомобілів , літаків;

г) капрон;        4. Панчохи.

5.  Капрон добувають реакцією:

а)поліконденцації;  б)полімеризації;   в)естерифікації;   г)   гідратації.

6.Які волокна найменше відповідають гігієнічним вимогам:

а)віскоза;   б) капрон;     в)  ацетатне волокно;      г)поліестер.

7.Сировина , яка використовується для виробництва синтетичних волокон:

а) целюлоза;  б) кам’яне вугілля;     в) бавовна;    г)  природний газ.

8.Сировина для виробництва штучних волокон:

а) продукти переробки нафти;    б)нафта;    в)целюлоза;    г)природний газ.

9.До штучних волокон відносять:

а) ацетатне волокно;    б) віскоза;    в)  еластан;      г)   поліестер.

10.Властивості віскози:

а) не має блиску;     б) гігроскопічна;    в)має блиск ;    г)   м’яка

 

Варіант 2

1Властивості еластану:

а) добре зберігає форму;     б)легкий;      в)чутливість до дії світла;   г)твердий.

2.Укажіть пептидну групу:

а) ─О─СН=N;       б)─СОН ;     в)─СО─NН─;       г) ─СООН.

3.Установіть відповідність між полімером та класом, до якого належить його мономерна ланка:

а) целюлоза ;                      1. Алкени;

б) натуральний шовк;        2.Вуглеводи;

в) каучук  ;                          3.Дієнові;

г) поліпропілен.                 4.Амінокислоти.

4.

При нагріванні водних розчинів білків відбувається процес:

а) розклад;  б) денатурація;   в) крекінг;    г) кристалізація.

5.Назвати матеріал, який має найкращі гігієнічні характеристики:

а) бавовна;     б) капрон;      в) віскоза;    г)поліестер.

6.Вкажіть формулу капрону:

а) [ ─(СН2)5СО─]n;      б) [─NН(СН2)4СО─]n;      в) [─NН(СН2)5СО─]n;   г) [─NН(СН2)2СО─]n;

7.Механічну міцність та еластичність рослинних тканин зумовлює:

а) глюкоза;    б)целюлоза;   в)фруктоза;     г)крохмаль.

8.Кількість гідроксильних груп у структурній ланці целюлози складає:

а) 4;    б)5;      в)3;     г)2.  

9.Вуглевод, який належить до полісахаридів:

а)фруктоза;   б)сахароза;    в)мальтоза;   г)   клітковина.

10.Продуктом гідролізу целюлози є:

а) крохмаль;       б)глюкоза     в) мальтоза;     г)сахароза.

 

docx
Додано
9 серпня 2018
Переглядів
10284
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку