"Календарно-тематичне планування уроків хімії в 11 класі (0,75 год./тиждень)
Календарне планування складено відповідно до навчальної програми: З ХІМІЇ, для 10–11 класів загальноосвітніх навчальних закладів. Рівень стандарту (зі змінами, затвердженими наказом МОН України № 826
Календарне планування з хімії 11 клас
№ |
Тема уроку |
Хімічний експеримент |
Дата |
|
|
Тема 1. Органічні сполуки. |
|||||
1 |
Теорія як вища форма наукових знань. Теорія хімічної будови органічних сполук О.М. Бутлерова |
|
|
|
|
2 |
Явище ізомерії. Структурна ізомерія, номенклатура насичених вуглеводнів |
Лабораторний дослід №1Виготовлення моделей молекул парафінів. |
|
|
|
3 |
Багатоманітність органічних сполук, їх класифікація |
|
|
|
|
4 |
Органічні речовини в живій природі. Рівні структурної організації органічних речовин. |
|
|
|
|
5 |
Природні джерела органічних речовин. Природній і супутній нафтові гази, їх склад, використання. Узагальнення знань |
|
|
|
|
6 |
Нафта. Склад, властивості нафти. |
|
|
|
|
7 |
Продукти перегонки нафти, їх застосування. Детонаційна стійкість бензину. |
Лабораторний дослід №2Ознайомлення зі зразками нафтопродуктів. |
|
|
|
8 |
Кам’яне вугілля, продукти його переробки. |
Лабораторний дослід №3Ознайомлення зі зразками продуктів коксування вугілля та різних видів палива. |
|
|
|
9 |
Основні види палива та їх значення в енергетиці країни. |
|
|
|
|
10 |
Контрольна робота №1 |
|
|
|
|
11 |
Охорона навколишнього середовища від забруднень під час переробки вуглеводневої сировини та використанні продуктів її переробки. Узагальнення знань |
|
|
|
|
12 |
Синтез органічних сполук різних класів на основі вуглеводневої сировини. |
|
|
|
|
13 |
Органічні речовини як основа сучасних матеріалів. Пластмаси. |
Лабораторний дослід №4Ознайомлення зі зразками пластмас. |
|
|
|
14 |
Синтетичні каучуки, гума. |
Лабораторний дослід №5Ознайомлення зі зразками канчуків. |
|
|
|
15 |
Штучні й синтетичні волокна. |
Лабораторний дослід №6Ознайомлення зі зразками натуральних, штучних і синтетичних волокон. |
|
|
|
16
|
Органічні сполуки і здоров’я людини. Жири як компоненти їжі, їх роль в організмі. |
|
|
|
|
17 |
Білки як компоненти їжі, їх роль в організмі. |
|
|
|
|
18 |
Вуглеводи як компоненти їжі, їх роль в організмі. Узагальнення знань |
|
|
|
|
19 |
Вітаміни як компоненти їжі, їх роль в організмі. Харчові добавки. Е – числа. |
Лабораторний дослід №7Ознайомлення зі змістом етикеток на харчових продуктах. |
|
|
|
20 |
Контрольна робота №2 |
|
|
|
|
21 |
Поняття про синтетичні лікарські засоби (на прикладі аспірину). |
|
|
|
|
22
|
Шкідливий вплив вживання алкоголю, наркотичних речовин, тютюнокуріння на організм людини. Органічні сполуки в побуті. |
|
|
|
|
23 |
Поняття про побутові хімікати. Загальні правила поводження з побутовими хімікатами. |
Лабораторний дослід №8Ознайомлення зі змістом інструкцій до товарів побутової хімії. |
|
|
|
24 |
Мило, його склад, мийна дія. Синтетичні мийні засоби. Органічні розчинники, їх застосування. Попередження забруднення довкілля при використанні органічних речовин у побуті. |
Лабораторний дослід №9Порівняння властивостей мила і СМЗ. |
|
|
|
25 |
Практична робота №1 Видалення забруднень органічного походження з поверхні тканини Узагальнення знань |
|
|
|
|