1. 1. Травлення - це...
а) Всмоктування поживних речовин уб) Розжовування їжі і перемішуванням кровязиком
в) Перетворення їжі в організмі людиниг) Кров розносить поживні речовини по
|
на поживні речовини |
всьому тілу |
2. |
2. До органів травлення належать... |
|
а) Ротова порожнина, глотка, стравохід, шлунок, печінка,тонка кишка, товста кишка, пряма кишка. |
б) Ротова порожнина, легені, бронхи. трахея |
|
в) Ротова порожнина, язик, зуби, ніс. |
г) Ротова порожнина, зуби, печінка, легені. |
|
3. |
3. Їжа починає перетравлюватися... |
|
а) Під дією повітряб) Під дією води
в) Під дією слиниг) Під дією натиску зубів
4. 4. Для травлення важливе значення також має печінка, вона виділяє в тонку кишку....
а) Слинуб) Кров
в) Повітряг) Жовч
5. 5.Неперетравлені рештки їжі виводяться назовні по...
а) Товстій кишціб) Прямій кишці
в) Тонкій кишціг) Стравоходу
6. 6. Кишечник складається з...
а) Товстої і прямої кишкиб) Тонкої кишки і печінки
в) Шлунка і товстої кишкиг) Тонкої і товстої кишки
Ключ до тесту
1. в (2 балів) 2. а (2 балів) 3. в (2 балів) 4. г (2 балів)
5. б (2 балів) 6. г (2 балів)