Тести за твором Богдани Матіяш "Єва і білосніжна квітка лілії "

Про матеріал
Тести до твору Богдани Матіяш "Єва і білосніжна квітка лілії" для учнів 6 класу НУШ. Матеріал допоможе вчителеві перевірити знання змісту тексту.
Перегляд файлу

Тести за твором Богдани Матіяш «Єва і білосніжна квітка лілії»

1.Молоді Король і Королева помітили, що їхня донька мовчить:

А) зразу після її народження;

Б) через декілька днів після її народження;

В) після того, як їй виповнилося 16 років;

Г) через день після народження.

2.  До кого звертався Король, щоб вилікували його доньку?

А)  до чародійок і шаманів;

Б) до лікарів і мудреців;

В) до Бога;

Г) до мольфарів.

3. Що  найбільше любила  Єва?

А) гратися в королівському саду;

Б) читати книги;

В) розповідати про свої пригоди;

Г) проводити день із батьками.

4. Що чула дівчинка, коли обіймала дерева?

А) як шумить ліс;

Б) спів птахів;

В) шелест листя;

Г) про що думають дерева.

5. Яку країну уявляла Єва, спілкуючись із рослинами і тваринами?

А)  де панує радість;

Б) де усі щасливі;

В)  де немає смутку;

Г) де немає людей.

6. Які квіти, якщо добре доглядати, то зацвітуть на Різдво?

А) ромашки;

Б) троянди;

В) чорнобривці;

Г) лілії.

7. Який подарунок  для мами готувала на Різдво Єва?

А) розшивала бісером маленьку торбинку;

Б) розшивала нитками картину;

В) гаптувала шовкову хустину;

Г) вивчала пісню.

8. До кого поспішила зранку дівчинка у день Різдва?

А) Діви Марії;

Б) Короля і Королеви;

В) Богородиці;

Г) до саду.

9. Скільки квітів зірвала Єва?

А) одну;

Б) дві;

В) три;

Г) чотири.

10 Кому призначалися квіти?

А) друзям;

Б) Богородиці і батькам;

В) музикантам;

Г) лікарям.

11. Ідея твору:

А) найбільше щастя –говорити ;

Б) найбільша радість – бути поруч із природою;

В) найбільша радість приходить після найбільшого смутку;

В) найбільше  радість – мати батьків.

12. За літературним родом твір належить до :

А) лірики;

Б) епосу;

В) драми;

В) ліро-епосу.

Відповіді: 1Б, 2Б, 3А, 4Г, 5В, 6Г, 7А, 8В, 9Б, 10Б, 11В,12Б.

 

docx
Додано
5 грудня 2023
Переглядів
1397
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку