Тестові завдання для самоконтролю з дисципліни «Організація і технологія торговельних процесів». Тема: "Особливості та правила продажу товарів".

Про матеріал

Перевірочні тести для самоконтролю та визначення рівня знань учнів на уроках з дисципліни «Організація і технологія торговельних процесів». Тема: "Особливості та правила продажу товарів".

Перегляд файлу

Тестові завдання для контролю знань з дисципліни «Організація і технологія торговельних процесів»

Тема: Особливості та правила продажу товарів

 

1. Роздрібний продаж продовольчих товарів регламентується...

а) Законом України «Про захист прав споживачів»;

б)Порядком провадження торговельної діяльності та правилами торговельного обслуговування;

в) Правилами роздрібної торгівлі продовольчими товарами.

2. Де повинна знаходитися у магазині Книга вигуків та пропозицій?

а) у кутку споживача;

б) на видному та доступному місці;

в) у адміністрації магазину.

3. У разі здійснення виїзної торгівлі торговельне підприємство на робочому місці продавця встановлює табличку із зазначенням...

а) прізвища, імені та по батькові продавця;

б) найменування підприємства, його адреси;

в) правильні відповіді а й б.

4.Чи має право суб’єкт торговельної діяльності встановлювати режим роботи торговельного об’єкта?

а) має;

б) має, у випадках передбачених законодавством за погодженням з органами місцевого самоврядування;

в) не має.

5. Чи повинен працівник, який проводить розрахунки з покупцями приймати від них зношені банкноти та монети?

а) так;

б) ні;

в) частково.

6.Чи має право споживач, придбані великогабаритні товари залишити на зберігання в магазині?

а )має право залишити на зберігання на узгоджений строк шляхом укладання договору на зберігання відповідного товару;

б) має право за домовленістю з адміністрацією магазину;

в) не має.

7. Транспортні засоби для перевезення харчових продуктів повинні мати:

а) технічний паспорт;

б) санітарний паспорт;

в) маршрутний лист.

8. Правила роздрібної торгівлі продовольчими товарами визначають...

а) порядок приймання, зберігання, підготовки до продажу і продаж продовольчих товарів через роздрібну торговельну мережу;

б) вимоги в дотриманні прав споживачів щодо якості й безпеки товару та рівня торговельного обслуговування;

в) усі відповіді правильні.

9. Заповнити відповідні розділи гарантійного і відривного талонів на гарантійне обслуговування продавець зобов'язаний.

а) під час продажу товару;

б) під час продажу товару або гарантійній заміні;

в) на вимогу споживача.

10. Правила роздрібної торгівлі продовольчими товарами визначають...

а) порядок приймання, зберігання, підготовки до продажу і продаж продовольчих товарів через роздрібну торговельну мережу;

б) вимоги в дотриманні прав споживачів щодо якості й безпеки товару та рівня торговельного обслуговування;

в) усі відповіді правильні.

11. Вибрані але не оплачені непродовольчі товари споживач має право залишити на зберігання в торговельній залі...

а) за домовленістю з адміністрацією торговельного об'єкта;

б) за домовленістю з адміністрацією торговельного об'єкта та із зазначенням на виписаному товарному чеку часу оплати;

в) за згодою продавця.

12. У разі здійснення виносної торгівлі на робочому місці продавця – підприємця повинна бути інформація про...

а) прізвище, ім’я та по батькові підприємця;

б) дані про державну реєстрацію;

в) правильні відповіді а й б.

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

а

 

X

 

 

X

X

 

 

 

 

 

 

б

 

 

 

X

 

 

X

 

X

 

X

 

в

X

 

X

 

 

 

 

X

 

X

 

X

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додав(-ла)
Дудко Марина
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
15 березня 2020
Переглядів
2066
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку