Перевірочні тести для самоконтролю та визначення рівня знань учнів на уроках з дисципліни «Організація і технологія торговельних процесів». Тема: "Особливості та правила продажу товарів".
Тестові завдання для контролю знань з дисципліни «Організація і технологія торговельних процесів»
Тема: Особливості та правила продажу товарів
1. Роздрібний продаж продовольчих товарів регламентується...
а) Законом України «Про захист прав споживачів»;
б)Порядком провадження торговельної діяльності та правилами торговельного обслуговування;
в) Правилами роздрібної торгівлі продовольчими товарами.
2. Де повинна знаходитися у магазині Книга вигуків та пропозицій?
а) у кутку споживача;
б) на видному та доступному місці;
в) у адміністрації магазину.
3. У разі здійснення виїзної торгівлі торговельне підприємство на робочому місці продавця встановлює табличку із зазначенням...
а) прізвища, імені та по батькові продавця;
б) найменування підприємства, його адреси;
в) правильні відповіді а й б.
4.Чи має право суб’єкт торговельної діяльності встановлювати режим роботи торговельного об’єкта?
а) має;
б) має, у випадках передбачених законодавством за погодженням з органами місцевого самоврядування;
в) не має.
5. Чи повинен працівник, який проводить розрахунки з покупцями приймати від них зношені банкноти та монети?
а) так;
б) ні;
в) частково.
6.Чи має право споживач, придбані великогабаритні товари залишити на зберігання в магазині?
а )має право залишити на зберігання на узгоджений строк шляхом укладання договору на зберігання відповідного товару;
б) має право за домовленістю з адміністрацією магазину;
в) не має.
7. Транспортні засоби для перевезення харчових продуктів повинні мати:
а) технічний паспорт;
б) санітарний паспорт;
в) маршрутний лист.
8. Правила роздрібної торгівлі продовольчими товарами визначають...
а) порядок приймання, зберігання, підготовки до продажу і продаж продовольчих товарів через роздрібну торговельну мережу;
б) вимоги в дотриманні прав споживачів щодо якості й безпеки товару та рівня торговельного обслуговування;
в) усі відповіді правильні.
9. Заповнити відповідні розділи гарантійного і відривного талонів на гарантійне обслуговування продавець зобов'язаний.
а) під час продажу товару;
б) під час продажу товару або гарантійній заміні;
в) на вимогу споживача.
10. Правила роздрібної торгівлі продовольчими товарами визначають...
а) порядок приймання, зберігання, підготовки до продажу і продаж продовольчих товарів через роздрібну торговельну мережу;
б) вимоги в дотриманні прав споживачів щодо якості й безпеки товару та рівня торговельного обслуговування;
в) усі відповіді правильні.
11. Вибрані але не оплачені непродовольчі товари споживач має право залишити на зберігання в торговельній залі...
а) за домовленістю з адміністрацією торговельного об'єкта;
б) за домовленістю з адміністрацією торговельного об'єкта та із зазначенням на виписаному товарному чеку часу оплати;
в) за згодою продавця.
12. У разі здійснення виносної торгівлі на робочому місці продавця – підприємця повинна бути інформація про...
а) прізвище, ім’я та по батькові підприємця;
б) дані про державну реєстрацію;
в) правильні відповіді а й б.
|
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
а |
|
X |
|
|
X |
X |
|
|
|
|
|
|
б |
|
|
|
X |
|
|
X |
|
X |
|
X |
|
в |
X |
|
X |
|
|
|
|
X |
|
X |
|
X |