10 липня о 18:00Вебінар: Мультфільм за 5 хвилин: онлайн-сервіси для створення анімації та монтажу

Тестові завдання до теми "Приготування солянок"

Про матеріал
Додаткові матеріали до уроку теоретичного або виробничого навчання на тему: "Приготування солянок". Матеріал подано у вигляді тестів з відповідями.
Перегляд файлу

Тести. Тема: «Технологія приготування солянок»

 

Варіант № 1

1. До якої групи супів відносяться солянки?

а) супів-пюре;

б) заправних супів;

в) солодких супів.

2. Огірки солоні для солянки:

а) варять;

б) припускають;

в) запікають;

г) тушкують.

3. До складу якої солянки входить картопля?

а) солянка збірна м’ясна;

б) солянка рибна;

в) солянка домашня.

4. В якості рідкої основи для солянок використовують:

а) концентрований м’ясний бульйон;

в) курячий бульйон;

в) грибний бульйон.

5. При відпуску в тарілку з солянкою кладуть:

а) майонез;

б) кружальце очищеного лимона;

в) моркву.

Ключі до тестів 1 варіанту

№ запитання

Відповідь

1

б

2

б

3

в

4

а

5

б

 

 

Тести. Тема: «Технологія приготування солянок»

Варіант № 2

1. Чим відрізняється рідка основа солянок від інших заправних супів?

а) бульйон розводять водою;

б) бульйон повинен бути концентрованим;

в) бульйон повинен бути тільки рибним.

2. Яка форма нарізання огірків солоних для приготування солянок?

а) часточки, скибочки;

б) скибочки,ромбики ;

в) часточки, кубики.

3. В яку солянку при відпуску не кладеться сметана?

а) в грибну;

б) в рибну;

в) домашню.

4. У чому основна відмінність солянки «Домашньої» від солянки «М’ясної»?

а) до рецептури солянки «Домашньої» входить картопля;

б) до рецептури солянки «Домашньої» входять гриби;

в) до рецептури солянки «М’ясної» входить картопля.

5. Яке маркування повинно бути на інвентарі для приготування солянки «М’ясної збірної»?

а) «ОС», «МС», «ГП».

б) «ОС», «ОВ», «МВ».

в) «МС», «ОВ», «МВ».

 

 

 

Ключі до тестів 2 варіанту

№ запитання

Відповідь

1

б

2

б

3

б

4

а

5

б

 

 

 

 

 

docx
Додав(-ла)
Марочек Надія
Додано
18 травня
Переглядів
74
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку