Тестові завдання до уроку "Жири" в 10 класі

Про матеріал

Тестові завдання до уроку "Жири" у 10 класі за новою державною програмою ( органічна хімія). Тести можна використовувати з презентацією до уроку " Жири".

Тести розраховані на 5-10 хвилин.

Перегляд файлу

ТЕСТОВІ ЗАВДАННЯ ДО ЕЛЕКТРОННОГО УРОКУ «Жири»

 

 

 Вкажіть правильне визначення терміну «жири»:

а) естери вищих карбонових кислот і етанолу;

б) етери вищих карбонових кислот і гліцерину;                                                                                                                                                                                                  в) естери вищих карбонових кислот і гліцерину;*        

г) похідні спиртів.

У природі зустрічаються жири:

а) рослинного і тваринного походження; * 

б) тільки  тваринного походження;

в) тільки рослинного походження;               

г) штучного походження.

До складу твердих  жирів входять залишки:

а) насичених вищих карбонових кислот;*       

б) альдегідів;

в) ненасичених  вищих карбонових кислот;

 г) неорганічних кислот.

Продуктом гідрування триолеїну є:

а) гліцерин;

б) тристеарин;*

в) олеїнова кислота;

г) стеаринова кислота.

 

 

Яка хімічна формула речовини Х у схемі: жир + NaOH → мило + Х

 

а)  С2Н4О2;        

б)  С2Н5ОН;        

в)  С3Н8О3;*        

г)  С6Н5ОН.

 

Укажіть речовини, що утворюються внаслідок гідролізу естерів

 

а)  спирти і карбонові кислоти;*

б)  альдегіди і алкени;       

в)  карбонові кислоти і алкіни;

г) етери і спирти.

Хто з перерахованих вчених вперше синтезував жир?

 а) Бутлеров;
б) Бертло;*
в) Шеелє;
г) Шеврель.

Як називається наведений жир?

СН2 – ОСОС17Н31

                  а) триолеїн;

СН – ОСОС17Н31

                  б) тристеарин;

СН2 –ОСОС17Н31

 

 

Мила утворюються в результаті реакції:

а) гідрування;

б) гідратації;

в) лужного гідролізу;*

г) окиснення.

Маргарин-це жир…

а) рослинний;

б)тваринний;

в) переробний.*

Хто з вказаних вчених вперше виявив жири?

а) Бертло;
б) Шеврель;
в) Бутлеров;
г) Шеелє.*

 

                  в) трилінолеїн.*

 

 

 

 

 

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Коваль Інна Валеріївна
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
docx
Додав(-ла)
Гудзь Iра
Додано
23 серпня 2018
Переглядів
11663
Оцінка розробки
4.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку