Тестові завдання. Тема: Економіка України у міжнароднолму поділі праці

Про матеріал
Тестові завдання з теми:"Економіка Уккраїни у міжнародному поділі праці" містять одинадцять завдань з вибором однієї правильної відповіді.
Перегляд файлу

11 кл. Тестові завдання. Тема: Економіка України в міжнародному поділі праці.

 

1.Основою української економіки є:

А) сфера послуг;  Б) промисловість;   В) сільське господарство;   Г) транспорт;

2.  Оберіть нафтогазоносні регіони України:

А) Східний,Західний, Південний;  Б) Донецький, Криворізький, Нікопольський

 В) Донецький, Львівсько-Волинський, Кременчуцький

3.  .Найстарішим зоводом з повним циклом автомобілебудування є:

А) ЗАЗ корпораціїУкрАВТО;    Б) корпорація "Богдан";

В) Бориспільський автозавод;Г) Чернігівський автозавод;

4.  Корпорації Артеріум, Тeva, Дарниця, Sandoz, Фармак, що діють на українському ринку представляють:

А) харчову промисловість; Б) фармацевтичну промисловість;

В) нафтохімічну промисловість;  Г) лісову промисловість;

5.  Оберітьгалузі, щовідіграютьосновну роль в експортіУкраїни:

А) АПК, металургійний комплекс;

Б) машинобудування, АПК;

В) металургійний комплекс, хімічна промисловість;

Г) деревообробна промисловість, легка промисловість; 6. Що є проявом міжнародної економічної інтеграції?

А) збільшення частки наукомістких виробництв у розвинених країнах;

Б) становлення євро як регіональної та світової валюти;

В) збільшення розриву між рівнями економічного розвитку окремих країн;

Г) зростання ролі сфери послуг і зменшення ролі сфери матеріального виробництва;

7.  Яка частка сільськогосподарських угідь в загальній площі України:

А) 52%;    Б) 70%;   В) 90% ;

8.  Які чинники зумовили розміщення в Україні підприємств, на яких з імпортних комплектуючихз бирають побутову електротехніку та електроніку?

А) транзитне розташування країни, значні площі  земельних угідь;

Б) компактне розміщення міст, сприятлива екологічна ситуація;

В) кваліфіковані трудові ресурси, значний внутрішній попит;

Г) комбінування з металургійними заводами, маятникові міграції;

9.  Де в Україні зосереджені найбільші посівні площі соняшнику:

А) Південні області;  Б) Західні області;  В) Північні області; 10. Оберіть НЕвірне твердження:

А) Україна забезпечує понад 28% світового виробництва соняшнику;

 Б) Україна займає 6-те місце у світі і 3-тє в Європі за зборами цукрового буряку;

В) Основною хлібною культурою України є ячмінь;

11. Скільки відсотків світових запасів марганцевих руд видобувають в Україні: А) 25%;  Б) 42%;  В) 35%

 

Правильні відповіді: 1Б, 2А, 3А, 4Б, 5А, 6Б, 7Б, 8В, 9А, 10В, 11Б.

 

pdf
Додано
26 жовтня 2023
Переглядів
114
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку