Тестові завдання з теми "Карбонові кислоти"

Про матеріал

Розробка містить завдання на знання карбонових кислот: знання будови,назв,властивостей карбонових кислот. Завдання готовід о застосування як перевірочний матеріал на уроці, домашня перевірочна чи тренувальна перевірочна робота

Перегляд файлу

Тестування до теми «Карбонові кислоти»

 

  1. Функціональною групою карбонових кислот є:

а)альдегідна

б)карбоксильна

в)кетогрупа

г)гідроксогрупа

2. Основність карбонових кислот визначається:

а)кількістю функціональних груп

б)кількістю атомів Гідрогену

в)кратними зв’язками

г)кількістю атомів Карбону

3. Загальна формула насичених монокарбонових кислот:

а)СnH2nCOOH

б)СnH2n+1COOH

в)СnH2n+1OH

г)СnH2n+1CO

4. За характером вуглеводневого радикалу карбонові кислоти поділяють на:

а)насичені, ненасичені і ароматичні

б)моно- і дикарбонові

в)насичені, ненасичені

г)нижчі і вищі карбонові кислоти

5. Який вид ізомерії Нехарактерний для насичених монокарбонових кислот:

а)структурна

б)оптична

в)геометрична

г)всі вище зазначені

6. Який вид ізомерії Нехарактерний для ненасичених монокарбонових кислот:

а)положення функціональної групи

б)оптична

в)геометрична

г)всі вище зазначені

7. Який вид ізомерії Нехарактерний для ароматичних монокарбонових кислот:

а)структурна

б)оптична

в)геометрична

г)всі вище зазначені

      8. Який агрегатний стан Нехарактерний для карбонових кислот:

а)газоподібний

б)рідина

в)тверда речовина

г)всі характерні

9.В нумерацію карбонового ланцюга обов’язково входить:

а)замісник

б)радикал

в)етан

г)атом Карбону функціональної групи

 

10. Нумерація найдовшого карбонового ланцюга починається:

а)з функціональної групи

б)з того боку, де ближче замісник

в)з того боку, де ближче кратний зв’язок

г)з атома Карбону, зв’язаного з функціональною групою

11. Кількість реакційних центрів для насичених монокарбонових кислот:

а)1

б)3

в)2

г)4

12.  Кількість реакційних центрів для ненасичених монокарбонових кислот:

а)3

б)1

в)2

г)4

13. Кількість реакційних центрів для ароматичних монокарбонових кислот:

а)1

б)3

в)2

г)4

14. Реакція нейтралізації—це взаємодія з:

а)лугом

б)металом

в)неметалом

г)спиртом

15. Реакція етерифікації—це взаємодія з:

а)лугом

б)металом

в)неметалом

г)спиртом

16. Формула оцтової кислоти:

а)НСООН

б)С17Н35СООН

в)СН3СООН

г)С3Н7СООН

17. Формула масляної кислоти:

а)НСООН

б)С17Н35СООН

в)СН3СООН

г)С3Н7СООН

18. Формула капронової кислоти:

а)НСООН

б)С7Н15СООН

в)С4Н9СООН

г)С5Н11СООН

19. Формула пальмітинової кислоти:

а)НСООН

б)С17Н35СООН

в)СН3СООН

г)С15Н31СООН

20. Формула стеаринової кислоти:

а)С17Н35ООН

б)С17Н35СООН

в)СН3СООН

г)С13Н27СООН

21. Формула елаїднової кислоти:

а)С17Н31СООН

б)С17Н29СООН

в)С17Н27СООН

г)С17Н35СООН

22. Формула ліноленової кислоти:

а)С17Н31СООН

б)С17Н29СООН

в)С17Н27СООН

г)С17Н35СООН

23. Формула ліноленової кислоти:

а)С17Н31СООН

б)С17Н29СООН

в)С17Н27СООН

г)С17Н35СООН

24. Дикарбоновою кислотою є:

а)оцтова

б)елаїдинова

в)щавлева

г)валеріанова.

25. Реактивом на оцтову кислоту є:

а) «срібне дзеркальце»

б) натрій гідроксид

в)бромна вода

г) ферум (ІІІ) хлорид

 

 Відповіді:

 

1

Б

11

В

21

А

2

А

12

А

22

Б

3

Б

13

Б

23

В

4

А

14

А

24

В

5

В

15

Г

25

Г

6

А

16

В

 

 

7

В

17

Г

 

 

8

А

18

Г

 

 

9

Г

19

Г

 

 

10

А

20

А

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
До підручника
Хімія (профільний рівень) 10 клас (Буринська Н.М. та інші)
Додано
23 жовтня 2018
Переглядів
1672
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку