Тіла живої природи,їхні влсативості.

Про матеріал
Яскрава презентація для учнів 5 класу, НУШ допоможе краще зрозуміти тему уроку про тіла живої природи та їхні властивості. Дана презентація навчить учнів розпізнавати та розрізняти тіла живої та неживої природи.Учні дізнаються про клітину, як структурну одиницю живого, ознайомляться з мікроскопом та його призначенням.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тіла живої природи, їхні властивості. Поняття клітини.

Номер слайду 2

Усі незчисленні рослини й тварини, гриби та бактерії, що живуть на Землі, як і ми самі, є тілами живої природи, інакше — організмами.

Номер слайду 3

всі організми складаються 141   із клітин. Всі організми складаються  із клітин

Номер слайду 4

Номер слайду 5

ВЛАСТИВОСТІ ЖИВИХ ОРГАНІЗМІВ

Номер слайду 6

ТКАНИНИ РОСЛИН ТА ТВАРИН

Номер слайду 7

НУМО ДОСЛІДЖУВАТИВИСІВАННЯ І ПРОРОЩУВАННЯ КВАСОЛІТобі знадобляться: 5 пластикових ємностей із ґрунтом; 10 насінин квасолі, замочені у воді напередодні; вода; лопатка або дерев’яна паличка від морозива.

Номер слайду 8

Послідовність виконання дослідження. Крок 1. У кожній ємності зроби дві луночки глибиною 3 см і змочи їх водою. Поклади в кожну лунку по насінині квасолі й загорни її ґрунтом. Крок 2. Запиши дату висівання насінин.

Номер слайду 9

Крок 3. Щодня стеж, щоб ґрунт у ємностях був вологим. Спостерігай за проростанням насінин і зафіксуй, коли з’явились проростки. Крок 4. Ємності з проростками помісти в освітленій частині кімнати. Кожні два дні в той самий час доби вимірюй висоту молодих рослин , фіксуй результати в нотатнику. Вирощені рослини потрібні для подальших досліджень.

pptx
Додано
29 січня 2023
Переглядів
175
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку