Топіарій- дерево щастя

Про матеріал
Мета проекту: Навчитися самостійно виготовляти виріб у техніці «топіарій» Завдання проекту: Познайомитися з цією технікою Вивчити техніку створення топіарій Виготовити виріб самостійно, використовуючи цю техніку Актуальність проекту: Топіарій чудово вписується в будь-який інтер'єр і є окрасою будинку. Більше того, виріб, виготовлений своїми руками, завжди буде найкращим подарунком, тому що при його виготовленні людина вкладає в нього частинку душі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

"Топіарій - дерево щастя"

Номер слайду 2

Мета проекту: Навчитися самостійно виготовляти виріб у техніці «топіарій»Завдання проекту: Познайомитися з цією технікою Вивчити техніку створення топіарій Виготовити виріб самостійно, використовуючи цю техніку Актуальність проекту: Топіарій чудово вписується в будь-який інтер'єр і є окрасою будинку. Більше того, виріб, виготовлений своїми руками, завжди буде найкращим подарунком, тому що при його виготовленні людина вкладає в нього частинку душі.

Номер слайду 3

Історія виникнення. Незвичайне слово - "топіарій". Цікаво, що ховається під цією назвою? Виявляється, що ще в далекій давнині існувало мистецтво фігурної стрижки рослин. У садах римської знаті можна було побачити вигадливі фігури з дерев. Стародавні римляни славилися своїми садами і мали спеціального раба (топіарія), який підтримував в належному стані декоративну ділянку – «топія». Топіарій - спочатку був видом садово-паркового мистецтва, яке полягало в декоративній стрижці дерев і чагарників. Звідти й з'явилася назва.

Номер слайду 4

Історія виникнення У дизайні інтер'єрів Топіарій – це невелика композиція у вигляді маленького деревця із геометричною кроною. Воно не копіює жодне з дерев, що існують у природі. Яскравість і оригінальність досягається не тільки за рахунок форми, але й за рахунок використання в композиції безлічі поєднань кольорів та застосування матеріалів різної фактури, зігнутого стволика. Для прикраси декоративного деревця можна використовувати квіти, кавові зерна, сизалеве волокно, бусинки, стрічки. Це спосіб для сучасних майстринь виразити себе та порадувати близьких. Адже топіарій зараз – найстильніший і наймодніший подарунок.

Номер слайду 5

Організація робочого місця. Робоче місце має бути добре освітлене, світло повинне падати на робочу зону зліва від працюючого. Під час роботи має бути правильна посадка (ноги повинні твердо спиратися всією підошвою на підлогу, корпус потрібно тримати прямо або злегка вперед, голову злегка нахилити вперед. Відстань від очей до оброблюваної деталі має бути 25-35 див. Необхідні мені предмети повинні бути в зручному для мене розташування.

Номер слайду 6

Техника безпеки при работі с клейовим пістолетом: - Заряджений стрижнем термоклейовий пістолет вставляємо в розетку та нагріваємо, чіпати його, натискати на кнопки тощо. не потрібно, нехай гріється потрібний час. Найнебезпечніше в термоклеєвому пістолеті - це кінчик, розпечена насадка, звідки витікає клей. Торкатися цієї частини пістолета не потрібно, можна отримати опік! Техніка безпеки під час роботи з ножицями: Не тримай ножиці кінцями нагору. Не ріж ножицями на ходу. Не залишай ножиці у відкритому вигляді. Клади ножиці на стіл так, щоб вони не звисали за край столу.

Номер слайду 7

Матеріали і інструменти. Горщик Серветки. Пластикова куля Олівець для стовбура. Ножиці Нитки Клей-пістолет Гіпс

Номер слайду 8

Технологія виготовлення. Вибір горщика Декорування стовбура дерева Фіксування ствола в горщику Кріплення на стволі кулі для крони

Номер слайду 9

5. Виготовлення квітів Відміряємо стрічку довжиною 50 см, беремо її виворітною стороною до себе і загинаємо куточком донизу, потім вгору і заколюємо голкою

Номер слайду 10

Закладаємо стрічку куточками через кожні 3 см, прошиваємо ниткою там, де сколювали голками і трохи стягуємо нитку. Зібрану стрічку скручуємо в бутончик, по денце зшиваємо ниткою. Готовий бутончик наклеюємо на квадратики органзи, розміром 5см*5см.

Номер слайду 11

6. Кріплення троянд на кулю 7. Декорування горщика

Номер слайду 12

Сьогодні мода на дерева щастя все більше входить в наші будинки. Топіарій, його ще називають «Європейським деревом» і «Деревом щастя» – звичайна прикраса інтер'єру в європейській флористиці. Символізує достаток і благополуччя в будинку. Дуже хороший вихід для тих, кого не «люблять» кімнатні рослини. Це дуже оригінальна композиція, яка завжди звертає на себе увагу. Деревце можна створити під будь-який інтер'єр. Залежно від розмірів воно може розміститися на підлозі, на столі, на книжковій полиці. Яскравість і оригінальність досягається не тільки за рахунок форми (форма кола сама по собі дуже цікава), але і за рахунок використання в композиції безлічі поєднань кольорів і застосування матеріалів різної фактури, вигнутого стовбура. За основу можна взяти що завгодно, починаючи з живих квітів і листя і закінчуючи стрічками, крупою, камінцями, піском та інше. Чудово вписуються в будь-який інтер'єр і служать прикрасою будинку. Хочеться відзначити, що Топіарії не є мініатюрною копією будь-яких конкретних дерев. Це чисто декоративна річ, ні в якій мірі не претендує на суперництво з природою. Отже, тільки від фантазії творця залежить, яку форму матиме крона його власного деревця.

pptx
Додано
29 грудня 2022
Переглядів
1739
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку