Традиційні продукти харчування в Україні та країнах сусідів

Про матеріал
Невелике дослідження рна тему "Традиційні продукти харчування в Україні та країнах сусідів". росія в презентації не згадується
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Традиційні продукти харчування в Україні та країнах сусідів. Черняк Аліна 9-А

Номер слайду 2

Україна Білорусь. Польща. Словаччина. Угорщина. Молдова. Румунія

Номер слайду 3

Традиційні продукти харчування в Україні ● Українська кухня - одна з найбагатших національних кухонь. Страви її отримали широке визнання далеко за межами України. Україна здавна славиться своєю національною кухнею. Борщі, різні борошняні вироби (пампушки, пампушки, паляниці, галушки, вареники, коржі і т. Д.), Страви з м'ясних (печеня-спекотне, ковбаси, буженина, дичина, птиця і ін.), Рослинних і молочних (ряжанка, сирники) продуктів, напої з фруктів і меду добре відомі всьому світу.

Номер слайду 4

Відмінності у стравах різних областей України● Західна Україна більше любить борщі, вареники, млинці● Схід України віддає перевагу овочевим стравам з м'ясом

Номер слайду 5

Традиційні продукти харчування в БілорусіОсновними інгредієнтами білоруської кухні є різні види борошна (гречана, горохова і вівсяна), які часто змішуються. Тут популярні страви з картоплі в поєднанні з іншими овочами, в тому числі грибами всіляких сортів і способів приготування. Популяних страви: "Драч", "зрази" і багато інших. Дуже смачна "бульбяная яєчня", суп "капуста", фаршировані грибами яйця, суп з гарбуза "гарбузок" і "гульбішнік" - запечене особливим чином пюре.

Номер слайду 6

Дуже популярні такі м`ясні шедеври, як "тушанкой" (тушковане м`ясо), "мачанка" (м`ясо з ковбасою і кістками, ретельно обсмажене), асорті з м`яса "пріжанна" багато інших. Також дуже смачні місцеві ковбаси. На білоруському столі можна зустріти і різноманітні страви з риби, рибного фаршу та інші, приготовані за дуже простими рецептами. Молоко в чистому вигляді тут практично не вживають, але використовують в складі цілого калейдоскопа кисломолочних продуктів (кисле молоко, сир, сметана).

Номер слайду 7

Традиційні продукти харчування в ПольщіДо найпопулярніших польських страв з упевненістю віднесемо бігос (страва з вареної і квашеної капусти з додаванням різних видів м’яса і грибів), голубці, а також зрази, скручені з яловичого м’яса, з начинкою з бекону та квашених огірків. На особливу увагу заслуговує борщ, часто з вушками – невеликими варениками з м’ясом, «журек» – готується на заквасці з борошна грубого помелу та подається з білою ковбасою, вареним яйцем і хріном, або ж грибний суп

Номер слайду 8

Дуже характерними є неперевершені м’ясні вироби та ковбаси, а як перекуски обов’язково слід скуштувати оселедця в олії, оцті або сметані. Варто порадити також вареники, традиційні – з м’ясом, сиром або ягодами, хоча сьогодні їх вже готують стількома способами, що задовольнять будь-якого гурмана. Популярні вироби з ягід – джеми, повидла, варення та компоти. Щодо десертів, то передусім – дріжджові тістечка з крушиною або ягодами, але також маківник, пряники або сирник. Варто спробувати також пончики з традиційною начинкою з варення із троянди.

Номер слайду 9

Традиційні продукти харчування в Словаччині Традиційними для Словаччини є овочеві салати, варена кукурудза, варені галушки з тертим сиром, картоплею, смаженою капустою, бринзою, цибулею і шкварками. Дуже популярні різноманітні м'ясні страви (шніцелі, рагу, гуляш), рибні страви, копченості та сири. До речі, сир з шинкою, запечений в паніровці - одне з найбільш незвичайних і смачних страв Словаччини.

Номер слайду 10

Традиційні продукти харчування в УгорщиніХарактерні страви угорської кухні готуються, як правило, з використанням червоної меленої паприки, ріпчастої цибулі, помідорів і зеленого солодкого перцю. Найпоширеніше м'ясо - свинина, а найпопулярніший овоч - капуста. Делікатесами вважаються паштет з гусячої печінки і папрікаш з курки.

Номер слайду 11

Угорський гуляш - це яловичий суп з цибулею та картоплею. Рибальський суп - асорті з вареної риби з помідорами, зеленим перцем і паприкою. Як гарнір до рибних страв тут подають локшину з сиром і беконом. М'який угорський сир являє собою суміш овечого сиру з паприкою. Струдель - листковий пиріг з яблуками, вишнею, капустою або сиром. Для вегетаріанців - гарячий сир, смажені печериці, суп з печериць або фруктовий суп. Особливий вид млинців готують з сиром, печерицями, горіхами або маком. Серед борошняних виробів популярна локшина із сиром, сметаною і шкварками ( "турош чуса"); "Ретеш" - рулет з тонкого тосту з яблучною, вишневою, маковою й іншими начинками; бісквітної-шоколадний десерт зі збитими вершками "Шомлойская галушка".

Номер слайду 12

Традиційні продукти харчування в МолдовіУ молдовській кухні величезну роль відіграють овочі. З них готують гарніри і самостійні страви. Найчастіше їх відварюють, печуть, фарширують, тушкують і солять, рідше – смажать. Улюбленими і специфічними овочами і зерновими в молдовській кухні є зелена (стручкова) квасоля, сочевиця, помідори, гогошари, солодкий перець, баклажани, кабачки.

Номер слайду 13

З пряної зелені і пряних овочів найбільшим попитом користується цибуля-порей (праж) і селера, які застосовують в Молдові у великих кількостях для приправи, квасять і в якості самостійних страв.

Номер слайду 14

Традиційні продукти харчування в РумуніїПопулярним компонентом страв у румунській кухні виступає кукурудза у вигляді крупи, муки чи просто консервованої кукурудзи. Вправні кухарі вдало поєднують кукурудзу з іншими овочами, м’ясом та рибою. А все завдяки тому, що страви з кукурудзи мають не лише відмінні смакові властивості, а ще й високу поживну цінність. Гарнір в румунській кухні традиційно готується з овочів, їх подають у смаженому та відварному вигляді, маринованими та солоними.

Номер слайду 15

Рецепти румунської кухні не оминають і солодкі десерти. Серед них треба відзначити не лише кондитерські вироби та морозиво, але й всілякі креми, желе, компоти та запечені фрукти. На завершення обіду в Румунії обов’язково подають чашечку міцної та запашної чорної кави.

pptx
Пов’язані теми
Географія, 9 клас, Презентації
Додано
20 травня 2023
Переглядів
734
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку