Традиційні рецепти вареників

Про матеріал
Використовувати презентацію під час виховного заходу можна разом з дітьми опрацювати
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українські вареники. Різновиди начинок та традиційні рецепти тіста.

Номер слайду 2

Однією з найбільш популярних і улюблених багатьма поколіннями українців національних страв є вареники, рецепт яких настільки ж простий, наскільки смачний готовий продукт. Пропонуємо рецепти, як приготувати вареники з різними начинками.

Номер слайду 3

Невеликі, трикутні чи заокруглені у формі півмісяця вироби з пшеничного (в основному), житнього, гречаного або ячмінного бездріжджового тіста, в яке загортається найрізноманітніша начинка: варена картопля, тушкована свіжа чи квашена капуста, відварені гриби, вурда (варений сир з сироватки і овечого молока), квасоля, солодкий чи солоний сир, бринза, пшоняна чи гречана каша, шпинат, цибуля, мак (насіння), ревінь, ягоди (яблука, чорнослив, свіжі сливи, вишня, черешня, чорниця, суниця, полуниця, малина), повидло, риба чи м'ясо, шкварки, лівер; печінка, легені, серце; а також з комбінаціями: печінки й сала, картоплі й грибів, картоплі і сиру, капусти й грибів, квасолі й грибів; у гірських селах — бринза, змішана з картоплею. На Поліссі — з товченою квасолею, а на Полтавщині — навіть варений горох, розтертий з калиною.

Номер слайду 4

Тісто для вареників. Вареники готують з прісного тіста без дріжджів двома способами: тепловим і холодним. При тепловому способі приготування тіста частину належного за рецептом борошна заварюють окропом (1/3 загальної кількості необхідної води): це поліпшує набухання клейковини. Заварене борошно старанно перемішують, додають решту води кімнатної температури, яйця, сіль і замішують тісто так, щоб воно було однорідним, еластичним за консистенцією й легко відставало від рук. Після цього тісту дають постояти протягом 40 хв для визрівання. Тісто для вареників холодним способом готують зазвичай з пшеничного борошна, води, солі та яєць (останній інгредієнт не обов'язковий). Тісто, приготовлене без яєць, буде м'якшим. Воду слід брати холодну, а не теплу, оскільки холодна вода довше тримає вологу, тісто довго не висихає і при виготовленні вареників добре злипається.

Номер слайду 5

Готуємо вареники до подачі : Нагріваємо воду до кипіння і трішки її підсолюємо. Занурюємо обережно по черзі всі вареники у воду. Коли всі вареники в каструлі, ложкою робимо кілька рухів, щоб вони не склеїлися. Після того як вода закипить і всі вареники спливуть, варити їх потрібно від сили 2-3 хвилини. Ну можливо, якщо розкачували тісто товстіше то можна і 4-5 хв. Вареники дістаємо, даємо добре стекти воді та додаємо засмажку. Добре їх перемішуємо. Подаємо із сметаною. Смачного !

pptx
Додано
16 лютого
Переглядів
154
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку