Виховний захід Історичний шлях вареників в Україну

Про матеріал
Розробка презентації до виховного заходу яку можна використати, як виховний захід так і позакласна робота вчителя
Перегляд файлу

image

image image

Історично-географічний шлях вареників: поява та розвиток української страви

Початок Сьогодні ми розглянемо історію та розвиток української страви вареників. Дізнаємося, як ця страва з’явилася та яким чином вона змінювалася з часом.

image

Вареники, маючи східне походження, трансформувалися в самобутню національну страву.

imageУкраїнські вареники корінням ідуть у турецьку кухню.

Страву дюш-вар-варені пиріжки з прісного тіста  з начинкою - здавна готували в Туреччині. В Україні назва трансформувалася у схожу ”вара-ники ”, згодом - ”вареники”. У назві відображено і метод

приготування страви - варіння

Походження

imageПерші згадки про вареники відносяться до IX століття. Вони були символом плодючості та щедрості. Ця страва стала невід'ємною частиною українського культурного спадку.

Українці відзначають день вареників

imageimageimageщорічно 14 липня. Традиційні начинки Традиції вареників були шкварки, картопля, капуста, цибуля , сир, вишні , мак, калина, сухофрукти що відображає багатство української кухні.

imageВплив

Вареники отримали велику популярність за межами України. Ця страва стала символом української культури та гастрономії, привертаючи увагу гурманів з усього світу.

image
imageСьогодні вареники залишаються популярною стравою в Україні та за її межами. Вони стали не тільки частиною національної кухні, а й об'єктом гастрономічного туризму.


imageВисновок

image

Українські вареники - це не просто страва, це культурний символ, який відображає історію та традиціїукраїнського народу. Їх розвиток відображає багатогранність української гастрономії.

image image

Дякую за увагу!
pdf
Додано
16 лютого
Переглядів
110
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку