Презентація "Транскрипція. Основні типи РНК"

Про матеріал

Дана презентація має на меті сформувати в учнів поняття «транскрипції», ознайомити з причинами й можливими наслідками пошкодження молекул ДНК, розкрити механізми транскрипції, її біологічне значення, поглибити знання про принцип комплементарності нуклеотидів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Транскрипція. Основні типи РНК. Виконала: вчитель біології Батринак Леся Миколаївна

Номер слайду 2

Номер слайду 3

НУКЛЕЇНОВІ КИСЛОТИ РНК ДНК

Номер слайду 4

Види РНК: іРНК, тРНК. рРНК

Номер слайду 5

РНК т-РНК р-РНК і-РНК відповідальна за перенесення інформації про первинну структуру білків від ДНК до місць синтезу білків транспортування амінокислот до місця синтезу білка і участь у нарощуванні поліпептидного ланцюга здійснення процесу трансляції - зчитування інформації з і-РНК амінокислотами в рибосомах. Складає 3-5% всієї РНК в клітині. Складає 15% всієї РНК в клітині. Складає 80% всієї РНК в клітині.

Номер слайду 6

ХАРАКТЕРИСТИКА РИБОСОМ 1 – мала субодиниця; 2 – велика субодиниця 1. Дата відкриття – 1953 рік. 2. Містяться в клітинах усіх живих організмів. 3. За формою це мікроскопічні округлі тільця. 4. Кожна рибосома складається із двох частинок – великої і малої субодиниць. 5. В одній клітині багато тисяч рибосом. 6. Це немембранна органела. 7. Розташовані рибосоми на гранулярній ендоплазматичній сітці, вільно у цитоплазмі, або усередині мітохондрій і пластид. 8. До складу рибосом входять білки та р-РНК. 9. Основною функцією рибосом є синтез білка. 10.Синтезуються субодиниці рибосом у ядерці ядра. Білок р-РНК

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

СЛОВНИК Транскри́пція («списування») — процес синтезу РНК з використанням ДНК в якості матриці (перенесення генетичної інформації з ДНК на РНК). Відбувається за принципом комплементарності (А-У, Г-Ц).

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Дякую за увагу!

ppt
Додано
7 квітня 2020
Переглядів
3053
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку